Resdagbok: måndagen den 27e februari

Resdagbok: måndagen den 27e februari

Vaknar (nåja) kl 04.15, lätt disorienterad och tungt självömkande.  Stirrar upp i taket i fem minuter innan jag till slut sätter mig upp och inser att det inte är så himla synd om mig. Idag börjar ju starten på vad som ska bli en fruktansvärt intressant vecka. Vi ska längre norrut än jag någonsin varit tidigare! Det säger ju i för sig inte så mycket eftersom jag aldrig varit norröver Gävle, men ändå. En stadig frukost och sista packningskontroll senare sätter jag mig i taxin som via en avstickare hem till Tobbe tar oss till Malöga.

Vi ska till Luleå för att presentera Volvo Aero och traineeprogrammet för intresserade studenter vid LTU. Det ska bli spännande och gör vi ett bra jobb så nappar de förhoppningsvis och vi kan se en ökning i antalet ansökningar. Det vore grymt roligt. Samtidigt är det ju lite nervöst tycker jag. Ida ska köra företagspresentationen och jag traineeprogrammet.

Först åker vi dock till Stockholm och Bromma för att sedan transportera oss vidare till Arlanda. När vi flyger in över staden känner jag en viss stolthet över ”mitt” Stockholm. Solen dränker byggnaderna i sitt vackra ljus vilket jag också noterar för Tobbe och Viktor. De är inte lika imponerade haha!

Väl på flygplatsen möter vi av vårt första problem. Taxibolaget har lyckats med konststycket att bekräfta att en stor bil väntar på oss, men skickat en liten. Great. Bara beställa en till. Halvvägs till Arlanda kommer jag på nästa störning. Jag glömde vår roll-up på Bromma. Herregud! Vad är det för start på den här morgonen? Bådar inte gott.

Man ska ju inte gråta över spilld mjölk som det heter så vi glömmer snabbt den fadäsen och sätter oss i planet mot Luleå. Fantastiska landskap passerar under oss innan vi ungefär en timme senare landar på Kallax. Kallt. Viktor går bort för att hämta ut bilen (”luxuary”) och får reda på att den vi egentligen ska ha körde av vägen igår. Jaha strike 3 tänker jag. Lika bra att vända! Men de har naturligtvis fixat fram en ny så jag är nog lite överdrivet dramatisk. Vi packar in väskorna och kör mot LTU. Nervositeten kryper sig tätare inpå.

På universitet träffar vi Jenny och Josefin som jobbar på LTU Karriär. De berättar att det verkar bli ganska många studenter. Kul och pirrigt på samma gång! Stol efter stol fylls upp och kl 12 kör Ida igång med företagspresentation. Hur bra som helst! Sedan är det dags för mig att berätta om traineeprogrammet. Lite tunghäfta i början, men det går helt okej. Skönt! Vi får massa bra frågor av eleverna som också verkar nöjda. Jag hoppas verkligen åtminstone några av dem fick smak för Volvo Aero och traineeprogrammet. Det får framtiden utvisa som det så fint heter.

På kvällen träffar vi min gode vän Gustav som jag pluggade tillsammans med på KTH. Han gör sitt exjobb just nu efter ett utlandsår i Tyskland. Det är fruktansvärt roligt att se honom och vi pratar gamla minnen länge och väl över middagen. Gammal vänskap går aldrig ur!

Slutligen skulle jag vilja tacka Josefin på LTU Karriär som hjälpte till att anordna vårt möte med studenterna. Det blev verkligen lyckat! Jag vill även tacka Ingrid och Jukka vid informationsavdelningen på Volvo Aero som designade informationsbladet vi hade med oss, samt alla nere på Print Service som fick stå ut med alla mina jobbiga beställningar på kort notis, men som ändå levererade ett perfekt resultat!

/Simon

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.