Shopping for a living

Shopping for a living

Vad pysslar en Anna med såhär års måntro? Det frågar vi nog oss alla dagligen, så tänkte att jag skulle svara på denna million dollar question. En hel del shopping blir svaret. Jag har nämligen tagit mitt pick och pack och begett mig till anskaffning. Här får jag pyssla med diverse lustigheter, allt från att skriva rekvisitioner och skicka prisförfrågan till leverantörer till att kartlägga framtida teknologier och tillverkningsmetoder. Trivs som fisken i vattnet!

Min bild av denna avdelning har reviderats en hel del sedan jag börjat då fokuset på teknik är betydligt mer framträdande än jag trott. Detta kanske framför allt då jag följer inköpsledaren i olika teknologiprojekt. Jobbet på anskaffning är otroligt socialt med massor av leverantörs- och kundkontakt. Jag har på mina dryga två veckor hunnit med både besök hos leverantör och ett leverantörsbesök hos oss. Arbetet innefattar mycket varierande uppgifter och jag övar flitigt på multitaskandet. So much to learn, so little time! Så nu ska jag njuta av de två veckor jag har kvar och suga upp så mycket kunskap som möjligt.

multitasking

Typisk bild av en inköpsledare – många bollar i luften! Ska noteras att löparskorna är på under skrivbordet för att hen ska hinna ta sig mellan alla möten.

Vi i trainee-gänget åker idag ut på vår sista resa tillsammans. Sista gången jag sitter inklämd timmar i sträck mellan killarna i baksätet, och framför allt vårt sista studiebesök. Lite ledsamt är det… men roligheter väntar vid destinationen i grannlandet! Mer än så avslöjar jag ej, har änna åkt på den där GKN:ska hemlighets-sjukan.

Här har vi en passande låt att varva med den välspelade och välsjungna “On the road again”:
http://www.youtube.com/watch?v=H4H7NeweZ-g

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.