Home of Aviation

Home of Aviation

Tiden bara springer iväg och nu är det bara två veckor kvar för mig här på andra sidan Atlanten. Juni/juli har inneburit flera besök av mina nära och kära hemifrån Sverige, vilket har varit helt underbart! Sen jag skrev sist har jag hunnit med en weekend i Chicago, en weekend i New York och en massa sightseeing i/runt omkring Cincinnati. I Cininnati är det ett ”måste” att: gå på baseball(Cincinnati Reds), besöka outleten några mil norrut, grilla vid poolen och äta revben på Montgomery Inn. Även om inte Cincinnati är en turiststad är den väl värd ett besök, alla som kommer hit, inklusive jag själv, blir förvånade över hur fint det är och hur mycket som finns att upptäcka och se runtomkring. Min åsikt är att man får se ”riktiga” USA och uppleva MidWest-landsbygden(…även om det ju faktiskt är en 2 miljonersstad).

Under 2003 blev det officiellt beslutat att Ohio är ”Home of aviation”, eftersom Dayton(ca 40 min norr om Blue Ash/Cincinnati) var hemstad för flygpionjärerna Willbur och Orville Wright. Med bland annat detta som grund är det även i Dayton National Museum of the United States Air Force finns. Här finns över 360 flygplan/missiler/raketer utställda och samlingen, som därmed är världens största, innehåller bland annat de första flygande farkosterna, planet som släppte bomben över Nagasaki under andra världskriget, en display av rymdfärjan, olika satelliter, före detta presidentplan och mycket mycket mer. Ett besök på detta museum är ett måste, speciellt om man jobbar i denna branch! Det var otroligt häftigt att få se allt detta på nära håll och i verkligheten. Men jag kan bara hålla med kollegorna här, en dag räcker inte för att ta in allt, det är enormt.

Innan jag åker hem ska jag berätta lite mer om vad jag faktiskt har gjort på jobbet härborta och vad vi tillverkar både här i Cincinnati och mer om vår site i Muncie där jag var på besök i veckan, men det får bli lite senare.

Magnus Hallberg, vår traineeansvarige från Sverige, var på besök i slutet av juni för att diskutera uppstarten av GKNs amerikanska traineeprogram samt för att kolla in Cincinnati och hur det är att vara trainee här, inför kommande års traineer – jag rekommenderar varmt en utlandspraktik här! Jag avslutar denna gång med en bild från en av mina favoritplatser i Cinci och utsikten från Mount Adams när jag tog med mina föräldrar och Magnus Hallberg hit efter vi hade avnjutit de berömda revbenen på Montgomery Inn.

Jag och Magnus på Mount Adans när han var i staden i slutet av juni.
Jag och Magnus på Mount Adans när han var på besök i slutet av juni.

Trevlig sommar!

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.