Hej från Kalifornien

Hej från Kalifornien

En av de många fördelarna att jobba på ett globalt företag är att man får chansen att resa till andra siter för att träffa kollegor som man annars endast träffar virtuellt via Skype. Förra veckan spenderade jag i El Cajon, en kort biltur utanför San Diego i Kalifornien, USA. Vad gjorde jag där då? Jag gör min tredje rotation på IT där jag bland annat är med i ett projekt där vi bygger upp en ny fabrik helt från grunden i Malaysia.

Projektteamet består av människor från tre världsdelar vilket gör att det finns ungefär en timme per dygn som alla tidzoner kan matchas ihop någorlunda bra. En otrolig utmaning rent projektledningsmässigt vilket kräver att vi träffas face-to-face ibland för att kunna jobba koncentrerat och se till att beslut och uppdrag ligger i linje med varandra i de olika funktionerna. Det var just ett sådant face-to-face möte jag har deltagit på under veckan, intensiva dagar men otroligt lärorikt!

Jag älskar att resa vilket var en av de stora anledningarna till att jag sökte mig till en traineetjänst. Så jag hann såklart klämma in lite sightseeing mellan långa arbetsdagar och middagar med teamet. Ibland är min lust att se nya saker lite väl stark. En av dagarna hade vi 75 minuter ledigt så jag kollade på Google Maps hur lång tid det skulle ta att köra till det kända strandsamhället La Jolla; gott om tid blev mitt omdöme. Under bilturen dit inser jag att trafiken i motsatt riktning står helt stilla och nu snackar vi sexfilig motorväg (lätt panik). Väl framme i La Jolla hittade jag otroligt nog en parkering precis vid stranden och hoppade snabbt ut för att bränna av några foton och njuta av utsikten. Några snabba minuter senare hoppade jag in i bilen igen för att krypa fram i bilköer till hotellet och sladdade in i garaget med två minuter till godo till middagen. Perfekt planering eller bara tur – det är frågan!

En snabb visit till La Jolla och solbadande sjölejon

På återseende!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.