Lär känna Filip Jensen

Lär känna Filip Jensen

Vi fortsätter vår intervjuserie med f.d. traineer i syfte att inspirera dig som funderar på att söka vårat traineeprogram vars ansökan nu är öppen! Annonsen finner du HÄR!


Hej!

Filip Jensen heter jag, en hemvändare till Trollhättan tack vare traineeprogrammet på GKN Aerospace! Min introduktion till företaget började som sommarjobb under universitetsstudierna vilket ledde mig på vägen till traineeprogrammet. Min bakgrund är som civilingenjör i rymdteknik med en passion för framdrivningssystem, framför allt för raketer.  I början arbetade jag mest med våra rymdprojekt, munstycken (rocket nozzle) och raketmotorturbiner, främst med vår helt pulverbäddsprintade raketmotorturbin! Idag arbetar jag med utvecklingen av våra militära motorer.

Vad är det bästa med att jobba på GKN Aerospace?
Tack vare att GKN Aerospace är ett så pass internationellt stort företag med många internationella kunder och leverantörer så är det kulturella och professionella utbytet här ganska stort. Den stora flexibiliteten för karriärsbyte on-site eller utomlands är ett stort plus, något som man får testa på när man är trainee här hos oss.

Vad har du tagit med dig från traineeprogrammet?
Som trainee har jag haft möjligheten att arbeta på olika delar av företaget och kunnat skräddarsy min professionella portfolio kring olika kunskapsområden, teknologier och utöka min produktkännedom. Jag har lärt känna väldigt många människor som jag i en vanlig roll troligtvis aldrig hade träffat. Tack vare den möjligheten så är det mycket enklare för mig att veta till vem eller vart jag ska vända mig för att lösa eventuella problem.

Roligaste minnet från traineeprogrammet?
Det ansvar vi hade till de projekt vi fick möjligheten att utföra tillsammans som traineer var extremt roligt och utvecklande. Vårat trainee-team vågade ta en initial idé och göra något mycket större! Detta ledde till flera resor utomlands och en otroligt minnesrik och rolig tid.

Varför ska man söka till att bli Trainee på GKN Aerospace?
Vill du kickstarta din karriär och testa på fler områden än just det du studerat till? Då har du hittat rätt! Du kommer få en bred och bra förståelse för hur aerospace-industrin fungerar och möjligheten att ge dig själv de allra bästa förutsättningarna för en lyckad karriär!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.