Andreas Åhwall

Andreas Åhwall

bild-andreas

Civilingenjör i Industriell Ekonomi med master inom Produktionsledning vid Linköpings Universitet

Hösten 1989 föddes jag i Trollhättan där jag spenderade mina första tjugo år i livet. Jag var redan från start en aktiv och livlig pojke och idrotten fångade snabbt mitt intresse. Fotboll, tennis och orientering var några av de sporter jag hann testa på under min uppväxt. Numera är långdistanslöpning den passion som tar upp det mesta av min fritid.

Teknik och matematik har alltid legat mig varmt om hjärtat och när jag skulle söka gymnasieprogram var valet av Volvo Aeros (GKN Sweden AB:s tidigare namn) egna utbildning given. Under gymnasietiden läste vi i stort sett samma kurser som teknikprogrammet, men kompletterade med praktiska ämnen och verkstadspraktik i Volvo Aeros produktion. På somrarna erbjöds även spännande sommarjobb och efter studenten arbetade jag i verkstaden med att serva flygmotorer. Ett minst sagt häftigt arbete!

Min kunskapstörst och jakten på nya utmaningar var dock stor och efter ett år i verkstaden började jag därför min utbildning på universitetet. Flyttlasset gick till Linköping och valet av utbildning föll på Civilingenjörsprogrammet i Industriell Ekonomi. Blandningen av matematik, teknik, ekonomi och inte minst ledarskap var det jag föll för. Under utbildningen inriktade jag mig mot maskinteknik och produktionsledning. Långa föreläsningar, oräkneliga tentor och intressanta projektarbeten varvades med studentfester, sittningar och engagemang i universitetets löparförening. När utbildningen var nästintill klar sökte jag mig tillbaka mot mina kära hemtrakter och gjorde mitt examensarbete här på GKN: Flaskhalshantering och buffertstrategier i komplexa dynamiska produktionsmiljöer.

På fritiden fångar, utöver löpningen, musik och vänner mitt intresse. Springer gör jag minst en gång om dagen och det har gått så bra att jag fått representera Sverige vid Finnkampen och terräng-EM vid flertalet tillfällen.

Nu är jag tillbaka i Trollhättan igen och en av de lyckligt lottade som får vara en del av årets traineeprogram. Jag ser fram emot ett spännande år med många utmaningar, intressanta studiebesök, massvis med nyvunnen kunskap och en härlig gemenskap i traineegruppen. Nu kör vi!