Emma Eriksson

Emma Eriksson

Emma Eriksson – Lokal trainee

Civilingenjör Industriell Ekonomi, Industriell Logistik.
Luleå Tekniska Universitet

Hej,

Jag heter Emma Eriksson och jag är uppvuxen i Kramfors, vilket är en liten stad som ligger norr om Sundsvall. När jag var yngre präglades min fritid av diverse lagsporter men på senare år har friluftslivet lockat lite extra, främst vandring och turskidor. Det har blivit en del turer till de svenska fjällen och enligt mig finns det inget mer avkopplande än ett par dagar på fjället, vinter som sommar. 

Kramfors är delvis präglat av pappers- och sågverksindustrin och efter att spenderat några somrar på ett pappersbruk fick jag upp ögonen för produktion och logistik. Jag fascinerades av värdekedjan och hur produktionsprocessen fungerar, från råmaterial till färdig produkt. Av den anledningen valde jag att söka mig till en utbildning där jag kunde lära mig mer om just detta. Valet slutade på Civilingenjör i Industriell ekonomi på Luleå tekniska universitet. Under utbildningen valde jag en teknisk profil i produktionssystem och tog min masterexamen i Industriell logistik.

Industriell ekonomi är en bred utbildning där mycket av arbetet genomförs i projekt, ofta i nära kontakt med företag. Det gav mig en helhets bild som jag tror är värdefull när man arbetar med ett så brett område som logistik. Jag valde även att studera en termin i Glasgow i Skottland, jag tyckte det kändes roligt att få ett miljöombyte och träffa människor från andra länder och kulturer. För mig var det väldigt lärorikt, både när det kommer till min personliga utveckling men också akademiskt.

När studietiden började närma sig sitt slut var det dags att börja fundera på vad jag ville göra härnäst. Jag insåg ganska tidigt att ett traineeprogram skulle passa mig eftersom man får möjligheten att prova på olika områden och därmed hitta sin egen väg in i arbetslivet. GKN´s traineeprogram var ganska självklart, dess upplägg och möjligheterna som finns inom företaget passade mig perfekt och jag skulle även få nyttja min utbildning på bästa sätt. Efter en lång flytt från Luleå har jag äntligen landat på GKN Aerospace i Trollhättan och jag ser verkligen fram emot de kommande två åren.