Wictor Dörrich

Wictor Dörrich

Wictor Dörrich – Lokal trainee

M.Sc. in Business Administration, Jönköping International Business School & B. Sc. in Industrial Engineering & Management, University West

Hej! Jag heter Wictor Dörrich och jag föddes en vecka före alla-hjärtans-dag, den 7:e februari i en liten förort utanför Vänersborg som heter Brålanda. Men idag bor jag i Trollhättan. Under mina ungdomsår hade jag förmånen att uppleva en annan kultur och land då jag flytta till Rochester Hills, USA när jag var 8 år gammal. Jag tillbringade två år i grundskolan och tre år i deras motsvarighet till högstadiet. Under denna tid stötte jag på utmaningar genom språkbarriärer men även kulturskillnader som jag var tvungen att anpassa mig till. Ser jag nu tillbaka, var det en kritisk milstolpe i mitt liv som har definierat mig och vem jag är på många sätt.

Efter examen från gymnasiet spenderade jag ett år och jobba men insåg snabbt att jag vill fortsätta att studera med ämnen som rör produktion och ekonomi. Eftersom vikten av mitt intresse är mot företag som producerar varor i någon form så blev mitt första beslut att hoppa på utbildningen Industriell Ekonomi vid Högskolan Väst. Mina förväntningar inför utbildningen var att få en starkare inblick i hur samarbetet mellan tillverkning och ekonomi fungerar, vilket skulle ge mig den grund som jag behövde. Under somrarna fick jag möjligheten att arbeta på Volvo Personvagnar i Göteborg vid deras logistik- och kundsupport, där jag engagerade mig i direkt kontakt med interna och externa kunder. Utifrån detta fick jag en bredare förståelse för vikten av tydlig kommunikation och alternativa sätt för problemlösning.

Under en termin på högskolan erbjöds studenterna valet att göra en praktikperiod på ett valfritt företag eller studera en termin utomlands och mitt sikte var redan inställt. Beslutet landade på att flytta till Calgary, Kanada. Förutom att ackumulera olika uppsättningar av färdigheter och kunskaper, reste jag mycket för att träffa nya människor och besöka nya platser. En sak är i alla fall säker, om du inte har varit i Kanada måste du verkligen åka dit!

När examen slutligen kom, erbjöds jag en öppning på TechROi AB som företagskoordinator, som jag gladligen accepterade. Under detta spännande året insåg jag att mitt intresse lutade mer och mer mot ekonomi och företagsutveckling. Så när tiden var inne, sökte jag en masterutbildning inom företagsekonomi vid Jönköpings Internationella Handelshögskola. Under de kommande två åren engagerade jag mig inom universitetets studentförbund som Vice Head of Administration, där jag skötte samordningen och de organisatoriska delarna av olika projektteam. Utöver detta tillbringa jag en termin utomlands i Guangzhou, Kina tills det var dags att påbörja examensarbetet.

Efter att jag hade tagit examen var min slutvision att påbörja ett spännande traineeprogram på ett intressant företag. Att slutligen blivit utvald till traineeprogrammet på GKN Aerospace fick mig att känna stor glädje och spänning. Det innebar nu att jag skulle kunna bidra till ett företag som lägger tyngd på olika kulturer, personlig utveckling och ett annat perspektiv på att hantera möjligheter/problem. Förutom att arbeta, värderar jag mitt intresse för sport väldigt högt, i synnerhet fotboll. Idag spelar jag fotboll i ett lågdivisionslag där våra ambitioner är höga och den sociala atmosfären är stor. Det är den stora bidragande faktorn till att jag fortfarande engagerar mig, vilket jag tror är en viktig del av personlig utveckling och förmågan att arbeta effektivt i team inom ett företag. Så om jag inte är på jobbet hittar du mig med största sannolikhet på fotbollsplanen eller i gymmet där jag utöver rehab. Slutligen måste jag säga att jag är väldigt exalterad att få påbörja min tjänst inom detta trainee-programmet samt att ta vara på tiden med denna underbara trainee-grupp.

Ha det bäst så ses vi säkert!