Alexander Jenhall

Alexander Jenhall

Alexander Jenhall – Lokal Trainee

Civilingenjör Industriell ekonomi, Innovation & Strategisk affärsutveckling.
Luleå tekniska universitet.

Tjo!

Alexander Jenhall var namnet, född 1997 i grannstaden Vänersborg och uppväxt på landet där JAS Gripen passerar oftare än skolbussen. Uppväxten har spenderats med fotboll, bandy och gitarrspelande men där familjens älghundar och jakten alltid funnits i periferin. Inför gymnasiet styrdes kosan från Vänersborg till Trollhättan och GKN-gymnasiet (numera ITU) där praktiska moment som svarv, fräs och svets varvades med teori motsvarande teknikprogrammet.

Även om gymnasiets praktiska delar och framförallt praktikveckorna i Skivverkstaden (Rotatives) var toppen så kände jag att de roligaste stunderna i verkstaden var när något krånglade och det gavs utrymme att vara kreativ. Det är givetvis inte en hållbar inställning om en vill tjäna pengar och därför behövde jag hitta ett annat yrke. Efter några turer kring om jag skulle flytta till Göteborg eller inte insåg jag att det var vintern jag ville åt och flyttade 120 mil norrut till Luleå för att läsa Civilingenjör Industriell ekonomi.

Senaste fem åren har präglats av nya upplevelser, bekantskaper och erfarenheter. Skolmässigt valde jag inför andra året att läsa inriktningen produktionsteknik och som avslut läste jag Innovation och strategisk affärsutveckling. Utöver skolan har tid spenderats som volontär på studentklubben, utskott och styrelse i sektionen för Industriell ekonomi, anordnat välkomnande för nya elever och varit del av att starta en studentkonsultfirma. Framförallt värdesätter jag alla erfarenheter och människor som jag träffat längs vägen.

Traineeprogrammet har funnits på radarn sen jag hörde talas om det på gymnasiet. Väl tillbaka i Trollhättan ser jag fram emot min första rotation på hemavdelningen, Strategi och affärsutveckling, och 27 händelserika månader.

Ha D gött,
Alex