Oscar Linde

Oscar Linde

Oscar_bild2

Civilingenjör i maskinteknik med inriktning mot produktutveckling
Chalmers tekniska högskola.

 

Jag är en 24-årig kille uppvuxen i Veinge i södra Halland. Efter jag tagit studenten i naturvetenskapligt program i Laholm hoppade jag direkt på en femårig civilingenjörsutbildning på Chalmers i Göteborg. Sista terminen under tredje året gjorde jag ett kandidatarbete inom strömningssimuleringar för tåg, ett projekt som jag faktiskt gjorde med bland andra min traineekollega Anna. Efter kandidatarbetet var det dags för en tvååring masterutbildning. Jag hade lite svårt att veta vad jag ville och valde därför produktutveckling, vilket verkade som en bred utbildning. Det var det också, vi fick lära oss om processen att gå från idé till färdig produkt men även att planera och leda projekt.

Jag har sedan jag var liten haft ett intresse för flygplan. Möjligheterna att jobba inom flygindustrin är väldigt begränsad i Sverige, så när chansen att få göra projekt på Volvo Aero, nuvarande GKN Aerospace, i Trollhättan tog jag chansen direkt! Detta var ett produktutvecklingsprojekt i första året av masterutbildningen. Då studerade vi nitarförband i den varma delen av jetmotorn och hur dessa kunde förbättras. Sista sommarlovet under studenttiden sommarjobbade jag på ABB i Alingsås med bland annat montering, vilket gav en bra verklighetsuppfattning om hur produkter blir till i produktion. Under höstterminen andra året gjorde jag en utbytestermin i Graz i Österrike. Det kan jag säga var ett fantastiskt halvår där jag gjorde massor av roliga aktiviteter och resor, dessutom lärde jag känna studenter från hela världen! När jag kom tillbaka till Sverige började jag med mitt examensarbete på GKN Aerospace. Precis som i mitt kandidatarbete valde jag att inrikta mig mot strömningsmekanik. Denna gång i form av att studera svetsars och andra tillverkningsdefekters påverkan på en jetmotordels prestanda. Examensarbetet höll jag på med ända fram till traineestarten.

På fritiden är jag ett stort fan av skidresor, men egentligen alla andra sorters resor också. Jag har en udda hobby där jag målar målvaktsmasker till ishockey. Det har varit, och är, mestadels en hobby under sommarmånaderna.

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.