Rasmus Arvidson

Rasmus Arvidson

Rasmus Arvidson – Lokal Trainee

Civilingenjör Industriell ekonomi, kvalitetsteknik & kvalitetsledning.
Luleå Tekniska Universitet

Hej!

Mitt namn är Rasmus Arvidson, född 1997 i Köping Västmanland och uppvuxen i en liten by ute på landet. Uppväxten spenderades med diverse sporter så som fotboll, innebandy, brottning, skidor, och cykling men även en del friluftsliv och fiske. Familjen flyttade sedan in mot den lilla staden Köping där jag började gymnasiet. Jag gick ett högskoleförberedande tekniskt gymnasieprogram med inriktning mot industriell produktion. Gymnasieprogrammet var sponsrat av både GKN Automotive och Volvo Powertrain.  Programmet har sedan dess tyvärr lagts ned men under tiden jag gick där hette det Volvo GKN Teknikgymnasium.

Efter gymnasiet hade jag turen att få ett jobb som montör på Volvo Powertrain där jag monterade lastbilsväxellådor. Det var relativt bra betalt men efter ett år så kände jag att jag ville utvecklas lite mer och fick då för mig att flytta cirka 95 mil norrut till Luleå för att läsa till Civilingenjör inom industriell ekonomi.

Under mina fem år i Luleå har jag fått vänner för livet, varit med om spännande upplevelser och fått oersättliga erfarenheter. Under min tid på universitetet inriktade jag mig mest på produktionsteknik och kvalitet där jag sedan tog en master inom kvalitetsteknik och kvalitetsledning. Utöver skolan har jag varit aktiv inom sektionen för Industriell ekonomi, suttit som kårfullmäktige, samt jobbat extra som en studentkonsult. Det jag värdesätter mest av mina fem år i Luleå är kontakterna och vännerna jag träffat längst vägen men även erfarenheterna från både universitetet och diverse arbetsgivare.

Jag hörde om traineeprogrammet på GKN via Linkedin, tidigare studenter från Luleå, samt mina klasskamrater. Vidare så hade en tidigare trainee även studerat civilingenjör inom industriell ekonomi i Luleå vilket gjorde så att man fick upp ögonen för GKN Aerospace lite extra. Varför jag valde just GKN Aerospace var nog mest på grund av flexibiliteten, det långa utlandsprojektet och möjligheterna av att se helheten av ett globalt företag.

Ha det bäst,

Rasmus Arvidson