Joel Larsson

Joel Larsson

img_6197Master i hållbara energisystem med bakgrund i kemiteknik med fysik på Chalmers Tekniska Högskola

Joel är mitt namn, född 1990 i Göteborg men uppvuxen i lilla Karlshamn i södra Sverige. Min ungdom präglades av äventyrslust och nyfikenhet vilket banade väg för ett intresse i naturvetenskap och teknik, där flyg- och rymdteknik var det absolut mest tilltalande.  Efter en avslutad gymnasieutbildning i Naturvetenskap bar det iväg ut i världen, där mötet med olika kulturer och människor skapade perspektiv på tillvaron, samt ingav ödmjukhet och självförtroende. 

Efter en kombination av jobb och resor blev valet Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, där jag i skrivande stund precis avslutat mina fem år av ingenjörsstudier med inriktning mot, hållbarhet, energiteknik och flödessimuleringar. Mitt val av utbildning har inte alltid varit självklart, och vägen till examen har präglats av obeslutsamhet om framtida karriärval. Flyktkänslorna som följde av tristessen i utbildningsinnehållet resulterade i flera resor, bland annat ett internship i Indien, men också till bergen i Sydamerika och Afrika där ett av mina större intressen, nämligen bergsbestigning fick tillfredsställas. För att som student möjliggöra mina utsvävningar och samtidigt erhålla arbetslivserfarenhet extrajobbade jag bland annat på Valmet AB i Göteborg, och Stora Enso i Nymölla.

Mitt exjobb tog mig till GKN Aerospace i Trollhättan, ett företag som jag då visste väldigt lite om. Under en termin fick jag i uppdraget att simulera temperaturdistribueringar vid Laser Metal-wire Deposition vilket är en form av Additive Manufacturing. Samtidigt fick jag nöjet att träffa och arbeta med otroligt kompetenta och målmedvetna människor, och det stod snabbt klart att jag ville bli kvar på företaget. Att söka GKN Aerospace traineeprogram var därför en självklarhet, speciellt då jag på senare dagar fattat intresse för ledarskap och strategi. 

Fritiden ägnas åt allt från dykning till klättring, men mestadels åt crossfit, fotboll, familj och vänner. Nu blickar jag fram emot att få lära känna, inte bara människorna här, utan också GKN för det högteknologiska företag som det är.