Isabelle Andersson

Isabelle Andersson

Civilingenjör Teknisk design med master inom Advanced Engineering Materials
Chalmers tekniska högskola

 

Jag är född 1986 och är uppvuxen på landet utanför Frändefors i södra Dalsland tillsammans med mina föräldrar och tre yngre systrar. Numera bor jag utanför Grästorp tillsammans med min sambo och en hund. Efter ett års studieuppehåll efter gymnasiet kände jag att det var dags att studera vidare. Jag har alltid tyckt att de klassiska ingenjörsämnena så som matte och fysik har varit skoj men samtidigt varit lockad av att testa nya saker. Därför föll valet av utbildning på Teknisk Design på Chalmers. Det är en tvärvetenskaplig utbildning som kombinerar mer traditionella ingenjörsstudier (främst inom Maskinteknik) med användarcentrerad produktutveckling. Kurserna inom materialteknik och hållfasthetslära väckte min nyfikenhet extra mycket och jag valde därför att läsa min M.Sc.-utbildning på programmet Advanced Engineering Materials.

Sista sommarlovet från Chalmers passade jag även på att åka till Nice och läste franska på en internationell språkskola. Mitt examensarbete gjorde jag hos Asko Appliances AB i Jung, det handlade om färgavvikelser och variationer i processen vid pulverlackering av vita detaljer till olika sorters vitvaror. I detta projekt tyckte jag bland annat det var intressant att se hur man effektivt kan tillämpa sex sigma-metodik i en verklig industriell process.

Vid sidan om jobbet så har jag ett väldigt stort intresse för ridsport, jag tränar och tävlar själv främst i dressyr. När jag inte är i stallet så hittar jag gärna på något skoj med mina nära och kära. Att laga lite god mat (eller äta ute) och avsluta med en riktigt bra film tycker jag är ett bra recept på en lyckad myskväll. Om jag ska presentera även alla andra aktiviteter som jag tycker är kul att utöva då och då så kan listan bli väldigt lång men för att nämna några så händer det ibland att längdskidorna åker på, det blir en svampplockningspromenad, jag syr/stickar/virkar något eller tar en sväng med joggingskorna.

Innan jag började min anställning på Volvo så har jag sedan jag var liten och började jobba hemma på familjens jordgubbsodling jobbat med flera olika saker. Jag har bland annat jobbat på konditori, på Toppfrys med nedfrysning och kontroll av ärtor, som Mystery Shopper och som säljare på Guldfynd. Hos sistnämnda arbetsgivare har jag även jobbat extra på lov och helger under hela min tid på Chalmers. Lite andra kuriosa om mig är bland annat att jag har BE-körkort, äter helst inte fisk men älskar skaldjur, har tidigare spelat både piano och tvärflöjt samt är förtjust i frågespel.

Mitt intresse för avancerade material som utsätts för extrema förhållanden gjorde det självklart för mig att söka till Volvo Aeros traineeprogram. Jag ser det som en stor möjlighet för mig som nyligen utexaminerad att få sätta mig in i hur arbetet går till på flera olika avdelningar, dels för min egen kunskaps skull men även för att hitta mer specifikt vad jag vill jobba med i framtiden. I skrivande stund är jag i början av min andra praktikperiod, denna gör jag på Materialtekniksavdelningen som även är min tilltänkta avdelning efter traineeprogrammet. Hittills har arbetet på denna avdelning handlat mest om provberedning samt mikroskopi. Min första praktikperiod började redan andra dagen av programmet och gjordes i produktion. Jag var då i skiv-verkstaden och följde hela tillverkningskedjan för de roterande detaljerna som tillverkas där. Jag ser verkligen fram emot att få göra ytterligare tre praktikperioder på Volvo Aero samt en utlandspraktik!

3 svar på ”Isabelle Andersson

    1. Hej Joseph!

      Kul att du hittat vår blogg! Jo tack, resten av Mastern flöt på fint och i juni fick jag reda på att jag hade fått jobb på Volvo Aero – så det blev en lång och skön sommar! =) Var dina utlandsstudier till belåtenhet? I vilken stad jobbar du nu? Såg att företaget finns på olika ställen…

      //Isabelle

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.