Hanna Lindvall

Hanna Lindvall

Civilingenjör Industriell ekonomi med inriktning mot produktionssystem och kvalitetsutveckling
Luleå tekniska universitet

 

Jag har mina rötter i gruvsamhället Malmberget i Norrbotten där jag är född och uppvuxen. Vid tolv års ålder flyttade familjen till Skellefteå där jag gick högstadiet samt gymnasiet. Efter tre år på naturvetenskapliga linjen visste jag att jag ville bli ingenjör men inte inom vilket område.

Under gymnasiet fick jag upp ögonen för industriell tillverkning och valde därför att sommarjobba vid stålverket i Luleå. Den sommaren gav mig mersmak vilket medförde att jag stannade där totalt sex sommarlov. Mitt intresse för industrin kunde kombineras med operatörsarbete vilket givit mig en god bild av kulturen samt vad som krävs för att arbeta inom industrin. Jag kunde nu förstå kopplingen mellan teori och praktik lite bättre. Jag ville utbilda mig och känna att min utbildning kunde användas inom industrin.

Programmet civilingenjör öppen ingång vid Luleå tekniska universitet passade mig mycket bra eftersom första året bestod av kurser som är obligatoriska för alla civilingenjörer. Under året kunde jag bestämma mig för vilket program jag var mest intresserad av. Valet föll på Industriell ekonomi eftersom jag är intresserad av både teknik, ekonomi och management. Jag valde att specialisera mig inom produktionssystem och kvalitetsutveckling. Mina studieval har baserats på vad jag tycker verkar mest spännande och intressant samt områden där jag tror att jag kan bidra.

Den sista terminen under utbildningen var det fullt fokus på examensarbetet som var det allra viktigaste momentet i min utbildning där jag praktiskt kunde sätta mina kunskaper på prov i ett projekt. Examensarbetet utfördes vid SSAB:s stålverk i Luleå och syftet var att jämföra och hitta samband mellan två olika metoder att utföra den slutliga kvalitetskontrollen på.

När utbildningen vid Luleå tekniska universitet började lida mot sitt slut var det dags att fundera över nästa steg i livet. Det första riktiga jobbet är viktigt för en bra start på karriären. Då jag fick syn på GKN Aerospace Swedens traineeprogram kändes det som en fantastisk möjlighet för mig. Som trainee på GKN Aerospace Sweden får jag en helhetssyn på verksamheten och möjlighet att utvecklas inom företaget. Jag har ett stort stöd från GKN där jag känner att de tror på mig och vill satsa på mig. Samtidigt finns en stor frihet att styra över min egen framtid och utveckling inom företaget.

GKN är ett företag med gedigen historia samt goda framtidsutsikter. Dessutom verkar divisionen Aerospace Engine Systems i en intressant bransch inom flyg och rymdindustrin.  Det är en stor utmaning att tillverka lättare och lättare komponenter till flygplansmotorer för att kunna minska bränsleförbrukningen. Jag värdesätter även att det är ett internationellt företag med möjlighet till arbete i andra länder.

För mig innebär traineeprogrammet inte bara nya kollegor och nytt företag utan även en flytt söderut på 130 mil. Jag har bosatt mig i Trollhättan där jag tror att jag kommer trivas bra. Ny stad och nya människor runt om kring mig är spännande och en chans för mig att utvecklas ytterligare. Jag kommer sakna en riktig vinter med snö men samtidigt ser jag fram emot ett vinterhalvår med dagsljus.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.