David Johansson

David Johansson

img_6210Civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning mot logistik

Mitt namn är David och jag är 25 år gammal. Jag är både född och uppväxt i GKN Aerospace (Volvo aeros) hemstad Trollhättan. Efter att ha bott utanför stan i 6 år känns det nu inspirerande och roligt att få vara tillbaka på hemmaplan ett tag, även om det blir en kortare sejour. Jag är nämligen en av deltagarna i GKN´s internationella traineeprogram (IGP). IGP är ett traineeprogram som sträcker sig över 5 år och är kopplat till hela GKN koncernen. Det är ett spännande upplägg där jag spenderar mina första 6 månader hos GKN Aerospace i Trollhättan innan det bär av till olika GKN divisioner under de resterande åren. En otrolig möjlighet att få nya kunskaper men också bidra till GKN´s ledande marknadsposition.

Mitt intresse för teknik och industri har funnits där sedan barnsben. Lego-kreationerna var ambitiösa och märklinbanan fanns tidigt och omsorgsfullt placerad i källaren. Till min mors förtret ska nämnas för den tog sin plats. Men teknikintresset förde mig till gymnasiestudier vid teknikprogrammet på Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan. Tidigt under mina gymnasiestudier fick jag upp ögonen för civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi. Mixen av mjukare ämnen som organisations- och verksamhetsutveckling tillsammans med de mer klassiska matte och fysik lockade.

Med målet att ta en ingenjörsexamen packades väskorna och biljetten till Luleå tekniska universitet bokades. Efter att jag kommit på plats i Luleå och spenderat mina första tre år var det dags att boka nya flygbiljetter. Denna gång till Tekniska universitetet i Berlin där jag spenderade 8 månader på utbyte. En spännande och dynamisk stad vilket ytterligare bidrog till min förhoppning om att arbeta i en internationell företagsmiljö efter det att jag tagit examen. Sammanfattningsvis kan min studietid bara beskrivas i positiva ordalag. Jag träffade vänner för resten av livet, lärde mig mycket i skolan och om mig själv, samtidigt öppnade det också många spännande vägar framåt.

När jag inte är på jobbet spenderar jag gärna min tid med vänner, familj och träning. Det är inte omöjligt att jag skymtas i någon av regionens ishallar. Innan jag påbörjade mina universitetsstudier spelade jag hockey på seniornivå i Vänersborg och innan dess i Trollhättan.

Jag och mina traineekollegor hoppas givetvis att ni vill följa oss här via bloggen. Har ni några frågor eller andra funderingar är ni alltid välkomna att höra av er. Kanske tips eller funderingar ni vill att vi ska dela i ett blogginlägg!?