Signe Vallin

Signe Vallin

Signe Vallin – Global trainee

M.Sc. inom Kvalitet och verksamhetsutveckling och B.Sc. inom Ekonomi och produktionsteknik, Chalmers tekniska högskola

Mitt namn är Signe och jag är uppvuxen i Lidköping som ligger fem mil från Trollhättan. Under min uppväxt sysslade jag med ridning, handboll, fotboll och saxofon, under en period utövade jag dem alla samtidigt. Det dröjde inte länge förrän jag valde att fokusera på handbollen, som än idag är ett av mina stora intressen och därför har jag spenderat otaliga timmar i handbollshallar runt om i Sverige. Handbollen har varit lärorik på flera sätt, till exempel så har den format mig till en lagspelare och jag fick tidigt testa på mina ledaregenskaper genom rollen som lagkapten.

När gymnasieprogram skulle väljas föll valet på Naturvetenskapsprogrammet av den enkla anledningen att jag alltid haft lätt för naturämnena, så som matte och teknik, samtidigt som programmet höll alla dörrar öppna. Som projektarbete på gymnasiet deltog jag i byggnationen av en skola i Colombia och den resan var början till en stor passion som jag än idag fortfarande delar. Därför var det givet för mig vad jag skulle göra efter gymnasiet, nämligen resa, och totalt hann jag med två backpackerresor till Asien, två månader Mandarinstudier i Beijing och nio månaders arbete i Oslo.

Efter tre sabbatsår kände jag att det var dags att gå tillbaka till skolbänken och fallenheten för teknik fanns fortfarande kvar men nu hade även ett intresse för ekonomi och ledarskap infunnit sig. Av dessa anledningar föll valet på en kandidat inom Ekonomi och produktionsteknik på Chalmers tekniska högskola som kombinerar klassiska ingenjörsämnen med ekonomi, logistik och humanistorienterade ämnen. Studierna på Chalmers fortsatte med en master inom Kvalitet och verksamhetsutveckling, där jag fick den fantastiska möjligheten att studera sex månader i Eindhoven, Nederländerna.

Första gången jag hörde talas om det International Graduate Program på GKN så blev jag såld direkt. Kombinationen mellan ledarskap, rotationer utomlands samt flera olika spännande industrier gjorde att jag kände att programmet passade mig som handen i handsken. När jag fick reda på att jag hade fått en plats på programmet svävade jag på moln och jag ser otroligt mycket fram emot de kommande fem åren, som jag tror både kommer bli lärorika och utmanande. Under dessa fem år har jag som mål att lära mig så mycket om organisationen, utvecklas som människa samt att bygga ett stort kontaknätverk.