Elias Gullberg

Elias Gullberg

Elias Gullberg – Lokal Trainee

Civilingenjör Maskinteknik, Produktionsledning.
Linköpings Universitet.

Hej!

Jag heter Elias Gullberg, jag föddes 1996 i Sandviken(två timmar norr om Stockholm för de som inte är bandyintresserade eller har koll på svenska industribolag). Som många andra svenskar så har jag under coronapandemin börjat att spela golf som har växt till ett av min stora intressen. Jag är också ett stort fan av fotboll, Manchester United speciellt, så under helgerna kommer du förmodligen att hitta mig bänkad framför tvn tittandes på Premier League.

Mitt intresse för teknik började under gymnasiet. Jag gick på en skola som ägs i stort av det lokala industribolaget, Sandvik. Den här skolan gav eleven möjligheten att både plugga in kraven för universitetsstudier som man samtidigt fick testa på praktiskt arbete i en verkstadsmiljö. Den här kombinationen av teori och praktiskt arbete var vad som fick mig att öppna ögonen för maskinteknik. Båda mina föräldrar pluggade i Linköping, och jag valde att följa deras fotspår och således att studera vid Linköpings Universitet. Där studerade jag till civilingenjör i maskinteknik med en masterinriktning inom produktionsledning. Under mina fem år av civilingenjörsstudier hade jag också möjligheten att studera ett år i tyskland vid Technichal University of Munich.

Jag introducerades till GKN vid mitt universitets arbetsmarknadsmässa när jag hade en konversation med en trainee från 2020-gruppen som berättade för mig om GKN och traineeprogrammet. Jag hade alltid tyckt att aerospace skulle vara en spännande bransch att arbeta inom. Utöver att jag tyckte att branschen verkade spännande så verkade programmets utformning som ett bra steg in i arbetslivet. Möjligheten att få testa olika arbetsområden och att få arbeta utomlands var det som fick mig att söka till traineeprogrammet.