Martin Carlsson

Martin Carlsson

IMG_3957Civilingenjör Maskinteknik med master inom Applied Mechanics
Chalmers tekniska högskola

På bilden ser ni äntligen ansiktet på bloggens första Värmlänning! Hösten 1988 föddes jag i Solens stad Karlstad och det var även här jag tillbringade min ungdoms glada dagar. Gymnasietidens tre år spenderade jag på TIME-linjen vilken jag skulle beskriva som en blandning av Natur, Teknik och Media. Efter gymnasiet hade tolv år i skolbänken gjort sitt med motivationen vilket medföljde att jag gav mig ut på arbetsmarknaden. Efter ett par kortare projektanställningar fick jag anställning på Postterminalen där jag stannade två år. Nu var studiemotivationen åter på topp och det var dags för mig att lämna solen och familjen för att styra söderut mot regn, fesk och maskinteknik på Chalmers tekniska högskola.

Efter grundutbildningen på tre år kände jag att det här med hållfasthet och beräkning var min grej, varför jag valde att fortsätta med en master inom Tillämpad mekanik med inriktning mot Beräkning och Solid Mekanik. Efter ett och ett halvt år med många kämpiga men fantastiskt roliga timmar i skolans datasalar, kämpandes med diverse beräkningar började dagarna på Chalmers gå mot sitt slut. Då jag speciellt fattat tycke för kursen “Utmattning och Brott” valde jag och min exjobbspartner att söka exjobb mot just detta område. Efter en genomgång av våra möjligheter kom vi fram till att det mest spännande alternativet fanns på ett ganska okänt företag några mil norrut, GKN Aerospace. Exjobbet handlade om utvärdering inför vidareutveckling av LTS systemet till RM12 motorn. Vad jag vid det här laget visste om företaget var centrerat till några få föreläsningar på skolan. Vad jag lärde mig var vilket enormt tekniskt kunnande, spännande produkter och stora möjligheter det fanns inom företaget. Det där med trainee tycke jag lät som min grej och efter två dagar med hårda uttagningar och ytterligare några av nervös väntan kom beskedet: jag blev antagen!

Sport har genom åren alltid varit ledord för min fritid men sen jag för ett par säsonger sedan fick lägga bandykarriären på is (Läs: Göteborgshumor) har målvaktshandskarna ersatts av bland annat golfklubbor, klätterskor och gymmet. Resor och natur ligger mig även varmt om hjärtat och efter två turer till de svenska fjällen i somras innehållande vandring och fiske så kan man nog säga att jag hittat min favoritplats att vistas på under sommaren. På vintern är det skidåkning som gäller och målet är att inom de närmaste åren göra en svensk klassiker.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.