Martin Appelqvist

Martin Appelqvist

Ingenjör inom Flygteknik, Aerodynamik och Strömningslära.
Linköpings Universitet

Martin Appelqvist heter jag. Min resa började i Borlänge och ledde mig till Linköpings universitet, där jag fokuserade på maskinteknik. Jag specialiserade mig sedan inom flygteknik och aerodynamik innan jag landade i fina Trollhättan.

Jag föredrar att tillbringa min fritid utomhus i naturen, antingen genom fiske eller vandring. Jag har alltid haft ett stort intresse för flyg, speciellt militärt och varit på flyguppvisningar sedan barnsben. Detta intresse gjorde valet inför mastern lätt – flygteknik.

Efter mina 3 år på gymnasiet i teknik så bar det iväg till Linköping för att plugga högskoleingenjör i maskinteknik. Jag valde maskinteknik dels för den breda grunden där inga dörrar stängs. Dessutom passade området med mitt intresse för teknik samt maskiner väl. Valet inför mastern blev som sagt lätt, intresset för flyg och senare möjligheten att jobba med sitt intresse lockade.

Jag hörde om möjligheten att söka denna traineetjänst via tidigare års trainee Rasmus på en mässa i Linköping och sökte direkt! Det som lockade mest med programmet var den bryggan mellan studier och jobb som jag letat efter, där man får testa på olika delar av ett stort företag för att hitta vad som passar en bäst. Möjligheten att knyta kontakter samt uppleva andra kulturer med ett halvårs utlandstjänst var också ett stort plus för denna tjänst!

Hoppas vi ses!

Mvh,

Martin Appelqvist