Linn Efsing

Linn Efsing

IMG_1254

Civilingenjör Materialdesign, Kungliga Tekniska Högskolan

Jag föddes hösten 1989 i Stockholm men flyttade med familjen ner till Skåne som barn. I Strandbaden på den Skånska nordvästra kusten växte jag upp som äldst av tre syskon med havet som granne och jag höll mig aktiv inom segling, tennis och en del fotboll. Under tonåren hade jag även kortare karriärer som coach inom de tre sporterna. Numera är min stora passion skidåkning, helst nedför.

Efter att ha avslutat min gymnasala utbildning på Naturvetenskapsprogrammet tog jag två års studieuppehåll. De åren spenderades på caféjobb samt en hel del skidor. Sedan gjorde jag min come back inom skolans värld genom att börja på civilingenjörsprogrammet Materialdesign på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Det blev många kurser och svåra tentor på KTH innan jag bestämde mig för att utforska fler platser på denna jord och begav mig till Grenoble i sydöstra Frankrike för att läsa en termin på Institut Polytechnique de Grenoble. Det visade sig vara enormt utvecklande för mina kunskaper inom det franska språket då man gärna inte använde engelska. Det blev en av höjdpunkterna under studieåren innan jag återvände till Sverige för att skriva mitt examensarbete och bli en nybakad civilingenjör.

Förutom att studera så spenderade jag mycket av min KTH-tid på engagemang inom studentorganisationer. Jag började som styrelsemedlem och sedan även ordförande för bergssektionen, sektionen för studerande på Materialdesign. Genom att medverka på kårfullmäktige inom Tekniska Högskolans Studentkår fick jag upp intresset för kårverksamheten i stort och fick äran att sitta som ledamot i kårstyrelsen. Det engagemanget tog mig sedan vidare till en plats som styrelseledamot i Stockholms Studenters Centralorganisation (SSCO) samt en plats som medlem i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) studentråd.

Jag har länge varit intresserad av att arbeta på ett företag som ligger i framkant när det kommer till teknologi och innovationer. GKN Aerospace Engine Systems i Trollhättan uppfyller de kraven och verkar i en galet cool bransch. Det är två stora anledningar till varför GKN i Trollhättan är rätt för mig. Därför har jag nu tagit med mig mina ägodelar och flyttat till Trollhättan där jag är en av sju nya och taggade traineer för 2015/2016.