Traineeprogrammets utformning

Traineeprogrammets utformning

Därför ska du bli trainee på GKN Aerospace Sweden AB
Vill du arbeta i flyg- och rymdindustrins absoluta framkant, med banbrytande teknologier på en internationell marknad? Vill du utvecklas i ett stort internationellt respekterat företag, som samtidigt inte är större än att du som enskild person kan göra stor skillnad? Då ska du söka till GKNs traineeprogram i Trollhättan, som varit en succé ända sedan starten 1986!

Programmet syftar till ett ge nyutexaminerade möjligheten till en professionell och personlig utbildning i en utmanande internationell miljö. Som trainee bör du vara intresserad av att arbeta med produkt- och produktionsutveckling, teknik, material, inköp, logistik eller kvalitet. Målet är att en dag arbeta som ledare eller specialist inom ditt område.

Utformning
GKN Aerospaces traineeprogram pågår i 22 månader, varav de första 16 genomförs i Trollhättan. Tiden fördelas med individuell praktik på minst fyra avdelningar inom företaget, där den första perioden utförs på den tilldelade hemavdelningen och resterande perioder på valfria avdelningar följt av en period utomlands. Dessa praktikperioder väljs efter egna preferenser och i mån av plats vilket ger traineer stor internationell valfrihet.

Ett flertal utvecklingsveckor anordnas under programmets gång tillsammans med traineer från resterande delar av GKN Aerospace internationellt.

Under programmet uppmuntras även studiebesök och möten med ledande personer och företag inom flyg-, militär-, och rymdindustrin med huvudfokus på Europa. Därmed ges möjlighet att skapa sitt egna globala nätverk. Alla traineer har fast anställning från första dagen.

Upplägget förutsätter en stark drivkraft hos deltagarna att själva planera och genomföra alla aktiviteter, samtidigt som det ger varje trainee en stor frihet att själv forma sin framtid inom företaget.

Kvalifikationer:

  • Utexaminerad Ingenjör/B.Sc/M.Sc.
  • Högst 2 års arbetserfarenhet efter examen
  • Hög social kompetens
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Stor nyfikenhet och aptit för att lära sig nya saker
  • Giltigt arbetstillstånd i Sverige
  • Erfarenhet inom ledarskap är meriterade

För mer information om programmet och företaget, kontakta oss på: aerotrainees@gknaerospace.com

Ett svar på ”Traineeprogrammets utformning

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.