Traineeprogrammets utformning

Traineeprogrammets utformning

Därför ska du bli trainee på GKN Aerospace Sweden AB
Vill du arbeta i flyg- och rymdindustrins absoluta framkant, med banbrytande teknologier på en internationell marknad? Vill du utvecklas i ett stort internationellt respekterat företag, som samtidigt inte är större än att du som enskild person kan göra stor skillnad? Då ska du söka till GKNs traineeprogram i Trollhättan, som varit en succé ända sedan starten 1986!

Programmet syftar till ett ge nyutexaminerade möjligheten till en professionell och personlig utbildning i en utmanande internationell miljö. Som trainee bör du vara intresserad av att arbeta med produkt- och produktionsutveckling, teknik, material, inköp, logistik eller kvalitet. Målet är att en dag arbeta som ledare eller specialist inom ditt område.

Utformning
GKN Aerospace Engine Systems traineeprogram pågår i 27 månader med start i september, där de första 12 månaderna genomförs i Trollhättan. Denna tid delas lika med individuell praktik på ca 4 avdelningar inom företaget, varav den första praktikperioden utförs på den tilldelade hemavdelningen och resterande perioder på valfria avdelningar. Programmet avslutas senare med en period utomlands. Denna utlandspraktik väljs efter egna preferenser och i mån av plats vilket ger traineerna internationell valfrihet. Mellan dessa perioder kommer utvecklingsveckor förekomma tillsammans med övriga traineegrupper inom GKN Aerospace från andra länder. Under programmet uppmuntras studiebesök och möten med ledande personer och företag inom flyg-, militär- och rymdindustrin med huvudfokus på Europa. Allt för att skapa sitt egna unika globala nätverk. Alla traineer får fast anställning från första dagen.

Upplägget förutsätter en stark drivkraft hos deltagarna att själva planera och genomföra alla aktiviteter, samtidigt som det ger varje trainee en stor frihet att själv forma sin framtid inom företaget.

raket_svenska

Kvalifikationer:
• Nyutexaminerad Civilingenjör/M.Sc. i Maskinteknik, Teknisk fysik, Industriell ekonomi eller liknande
• Hög social kompetens
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
• Erfarenhet inom ledarskap är meriterande

För mer information om programmet och företaget, kontakta oss på: aerotrainees@gknaerospace.com

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.