An Na Lay

An Na Lay

An Na Lay – Lokal Trainee

Civilingenjör Teknisk kemi, Kemiteknik för energi och miljö. Kungliga Tekniska Högskola

Tjena,

Jag heter An Na Lay, född 1997 i en liten stad i Skåne kallat Hässleholm. Där växte jag upp i familj bestående av en mamma, en pappa, samt 4 syskon (inklusive mig själv) så man kan säga att det sällan var en lugn stund hemma. I de övre tonåren började jag intressera mig för träning, mestadels styrketräning på gym men även andra träningsformer så som yoga och pilates, även om intresset är olika högt beroende på livssituation osv.

För mig, skulle jag säga att jag fick upp ögonen för teknik i början av högstadiet. Min lokala gymnasieskola drev då ett initiativ som kallades Teknik för tjejer där högstadietjejer fick gå på olika workshops under en vecka på sommarlovet och lära sig mer om vad man kan göra på teknikprogrammet. Trots detta läste jag det naturvetenskapliga programmet, dock på samma skola.

På gymnasiet hade jag en kemilärare som inspirerade mig till att läsa något kemiinriktat i högskolan och så blev det! Efter jag tog studenten juni 2016, tog jag mitt pick och pack från lilla, lilla Hässleholm, till storstaden Stockholm och Kungliga tekniska högskola (KTH) för att läsa civilingenjörsprogrammet teknisk kemi.  Min master var inom kemiteknik för energi och miljö. Åren på högskolan gick i varierande takt och rätt som det var, var det dags att ta examen och söka mitt första riktiga jobb.

Till skillnad från mina kollegor, hade jag helt ärligt inte hört om GKN Aerospace någon gång förrän jag såg en jobbannons om traineeprogrammet på LinkedIn. Detta är dock inget negativt då man lär sig en hel del om företaget ändå som trainee. Det som lockade mest med traineeprogrammet är faktumet att man får chansen att testa på olika arbetsområden vilket är bra när man inte är säker på vad man vill göra i framtiden.