Neil Irwin

Neil Irwin

M.Sc i Fysik vid University of Southampton.

Hej käre läsare, mitt namn är Neil och jag är den tredje traineen från det internationella trainee programmet (IGP), tillsammans med Malin och David.

Först en liten bakgrund till hur jag har hamnat här, jag är ursprungligen från London, England, där jag studerade M.sc. inom fysik på University of Southhampton. Efter min examen så flyttade jag till Isle of Wight för att arbeta för GKN Cowes i ett praktikprogram som pågick i ett år. Här arbetade jag på CATL, ett samarbete inom komposittillverkning som bildades för att framställa ett fläktsystem för kolfiberkomposit till framtida Rolls-Royce turbofläktmotorer, som t.ex. Ultrafan. Min roll inom CATL var inom mätning och inspektion, där jag arbetade med att analysera och förbättra mätsystemen inom anläggningen. Jag arbetade även med hur man skall utforma och planera inspektionen i tillverkningssekvenserna. Jag trivdes verkligen i denna roll eftersom jag fick komma i nära kontakt med väldigt många olika människor inom CATL, och jag hade förmånen att få vara del av ett väldigt bra team.

Jag kom till Sverige i Oktober för att starta min första 6 månaders praktikperiod. Anledningen till att jag sökte just hit var att jag var väldigt intresserad av att göra min första period inom ett tekniskt område inom rymdavdelningen av GKN, samtidigt som Trollhättan var en utmärkt första plats för att komma i kontakt med några av de andra traineerna. Min roll här är inom ett aerodynamiskt team, i rymdprogramet där vi arbetar med rotor avdelningen. Jag arbetar därmed inom Vinci projeketet,vilket är ett nytt motorprogram för ESA’s kommande Ariane 6 raket.