Emelie Roslund

Emelie Roslund

bloggbild

Civilingenjör inom Maskinteknik med inriktning Produktionsutveckling, Chalmers Tekniska Högskola

1992 föddes jag i Göteborg där jag under mina första 18 år bodde tillsammans med mina föräldrar och min syster. Jag provade på en hel del sporter som barn men hittade aldrig något som jag fastnade för ordentligt. Jag hade en kort karriär inom konståkning som tog slut när jag insåg att jag aldrig skulle bli tillräckligt bra för att få tävla i VM. Däremot har jag alltid tyckt om att lösa problem vilket varit grunden i mina val inom utbildning.

Då jag inte riktigt visste vad jag ville jobba med i framtiden och var intresserad av många olika saker föll valet naturligt på naturvetenskapliga linjen till gymnasiet. Efter dessa tre år hade jag fortfarande inte fått kläm på vad jag tyckte var mest intressant och valde därför Maskinteknik på Chalmers, som är en bred utbildning. Efter mina tre första år på Chalmers insåg jag att varken reglerteknik, strömningslära, mekanik eller beräkning var riktigt min grej. Istället hade jag upptäckt hur intressant produktion kan vara och valde därför att läsa min master inom detta område. De två sista åren på Chalmers var väldigt roliga och lärorika och jag insåg att produktion och produktionsutveckling verkligen är mina områden.

För att bryta av studierna under min Chalmerstid reste jag och det blev till en hel del länder trots den låga inkomsten i form av CSN-bidrag, CSN-lån och sommarjobbslön. Jag tycker om att upptäcka nya platser och ser fram emot att få fortsätta göra det som trainee här på GKN. Utöver resor tycker jag även om att träna, helst intensiva konditions- och styrkepass på gym, men även en del löpning. Jag har sprungit Göteborgsvarvet två gånger men efter båda loppen har jag känt att jag aldrig mer vill ta ett löpsteg. Det brukar ändra sig efter ett tag och kanske får jag för mig att springa det en tredje gång.

Jag har, till skillnad från de flesta av mina traineekollegor, varken jobbat eller exjobbat på GKN tidigare och jag har därför en hel del att lära om företaget. Jag ser traineetjänsten som en fantastisk möjlighet att förstå företaget och utveckla mig både professionellt och personligt. Samtidigt tror jag att det kommer bli väldigt, väldigt roligt!