Elamin Hamid Elamin

Elamin Hamid Elamin

Elamin Hamid Elamin – lokal trainee

Civilingenjör Maskinteknik, Tillämpad Mekanik
Chalmers Tekniska Högskola

Hej!

Mitt namn är Elamin Hamid Elamin och jag är uppvuxen här i Trollhättan. Sedan min barndom så har jag haft många intressen som basket och fotboll men det har försvunnit med tiden. Däremot har mitt intresse för rymd och flyg varit kvar med mig under alla dessa år. Från att få en autograf av Christer Fuglesang till att delta i Aerospaceprojekt under utbildningen. Så det självklara valet för mig var att sikta på GKN-gymnasiet som överlappade med mina intressen inom teknik, fysik och matematik. Under mina tre år fick jag lära mig mycket om hur olika delar av GKN Aerospaces verksamhet fungerade både i produktionen och på kontoren. Efter studenten så blev det dags för det svåra valet av universitet och för mig blev det tillslut Chalmers Tekniska Högskola.

Väl på plats i Chalmers så började jag min Civilingenjörsutbildning inom Maskinteknik. Utbildningen var en bra utmaning och idag så kan jag säga att det var det perfekta valet för mig. Efter tre år blev det Tillämpad Mekanik som mastersprogram med inriktning inom flödesdynamik. Väl i programmet fick jag möjlighet att bland annat lära mig mer om mekaniken bakom flygmotorer och raketer. Mina år på Chalmers har varit väldigt aktiva och givande. Av alla branscher som jag har haft möjlighet att testa genom åren så är flyg och rymdbranschen utan tvekan det mest intressanta och där min passion ligger.

Idag så är sport- och teknikintresset fortfarande kvar. Däremot så har basketen och fotbollen bytts ut mot löpning och gymmet. Utöver dessa intressen så gillar jag mat, att utforska nya områden och att lära mig nya saker.

Nu är jag tillbaka som en nyexaminerad 24 åring och ser fram emot en väldigt lärorik och givande period som Trainee där jag får möjlighet att utforska företaget och dess verksamhet. GKN Aerospace är ett företag som arbetar med väldigt fascinerande produkter som ligger i framkanten av utvecklingen. Nu ser jag fram emot att se GKN från en annan sida.