Nina Nordberg

Nina Nordberg

Nina Nordberg – Lokal trainee

Civilingenjör inom Industriell Ekonomi med inriktning mot Maskinteknik, Karlstads universitet

Mitt namn är Nina Nordberg och jag är född i Mölndal, en stad som ligger precis söder om Göteborg. Jag har växt upp med segling, handboll, och skidor och snowboard på svenska och norska toppar.

Jag bodde i Mölndal tills jag gick ut gymnasiet. Då bestämde jag mig för att arbeta ihop lite pengar, packa ner mitt liv i en väska och se mig om i världen. Min första resa på egen hand gick till USA, följt av resor runt om i Europa. Utbytet som jag fick av de kulturer och inspirerande människor jag mötte gav mig mersmak, och jag bestämde mig därefter för att jobba och bosätta mig i Australien. Där kom jag att stanna i ett och ett halvt år. Min nyfikenhet har gjort att jag alltid har velat lära mig nya saker, träffa nya människor och ständigt utveckla mig själv. Det är nyfikenheten och de beslut jag tagit som präglat mig och gjort mig till den personen jag är idag.

Jag visste att jag ville studera vidare, så efter några år på resande fot sökte jag in till civilingenjörsprogrammet inom Industriell Ekonomi i Karlstad där jag valde en maskinteknisk inriktning kopplat till materialteknik. Under tiden som jag studerade hade jag en rad olika jobb och ideella uppdrag som utvecklade nya färdigheter hos mig samtidigt som de gav mig nära vänskapsrelationer. Jag arbetade bland annat för ökat entreprenörskap hos studenter och ökat intresse för VR teknik. Dessutom, för att uppehålla surfen från Australien, så skapade jag ett samarbete med ett surfcamp och därmed en surfresa som kom att bli en ny tradition för surfintresserade studenter på Karlstads universitet. Detta har varit saker jag brunnit för, och de gjorde mitt studentliv fantastiskt roligt. För att vidare kombinera mitt intresse för resor och kultur med studierna så tog jag en utbytestermin i Hong Kong under mitt fjärde år, en resa och ett äventyr utan dess like.

För att skapa förståelse för relationen mellan teorin från universitetet och praktiken i verkstäder, valde jag att sommarjobba inom produktion och montering varje år under mina studier. Detta bidrog till ett ökat intresse för just industrier, organisationer och produktion. För att sedan specialisera mig ibnom ett ämne valde jag att göra mitt examensarbete inom digitalisering i verkstäder, där kopplingen mellan teori och praktik verkligen fick testas. När det var dags att söka jobb så fick jag höra om traineeprogrammet på GKN Aerospace och hur det var upplagt, och efter mitt första besök på företaget kände jag att jag vill arbeta och fortsätta utvecklas här.

Nu har jag kommit till nästa kapitel mitt liv, och jag är så otroligt taggad på vad som väntar här på GKN Aerospace. Jag är glad över att jag har fått möjligheten att skräddarsy min egen utveckling, möjligheten att besöka flera avdelningar på företaget och lära känna organisationen och kärnverksamheten. Jag ser framemot att möta många inspirerande människor, och jag är säker på att detta kommer bli 18 otroligt roliga och lärorika månader.