Mikael Ingvarsson

Mikael Ingvarsson

IMG_1354

Medellång kille med medellångt hår (oftast dolt bak om) och civilingenjör i Maskinteknik med master i Materialteknik

Jag heter Mikael Ingvarsson och jag föddes 1989 i Göteborg. Strax söder om stan växte jag upp i ett pojkrum fyllt med år av julklapps-lego medan Lillebrors låtar byttes ut mot Dr. Bombay, innan jag tyckte det var på tiden att plugga på Chalmers. Bioteknik tänkte jag, Maskinteknik blev det snart. Jag tog två sabbatsår för att jobba inom äldreomsorg och i bryggeri, läsa lite på byggprogrammet och besöka främmande länder. Det handlade kanske mest om att försäkra mig om att högskoleutbildningen verkligen var det jag ville. Det var det, materialteknik är jätteintressant!

Civilingenjörsutbildningen avslutades med ett exjobb på GKN där jag och en klasskamrat fick den spännande uppgiften att experimentera med att skära i titan med vatten och sand (abrasiv vattenskärning). Genom examensarbetet fick jag nys om traineeprogrammet och bestämde mig för att söka. Nu är jag här med höga förväntningar och nya kompisar.

När jag får göra vad jag vill, gör jag vad jag vill. Intressena är många men jag gillar speciellt uthållighetsidrott och titta på film, gärna tillsammans med min flickvän som för närvarande bor och studerar i Lund. Själv bor jag i Göteborg och pendlingen till Trollhättan fungerar bra men nu vill jag flytta dit. I fortsättningen kommer du kunna följa om det blir verklighet och vad jag kommer göra av min tid som trainee på GKN.