Lisa Åhlström

Lisa Åhlström

Ingenjör inom Ekonomi och produktionsteknik, Entreprenörskap och affärsutveckling.
Chalmers Tekniska Högskola

Hej!

Jag heter Lisa Åhlström och kommer från Göteborg. När jag var yngre ägnade jag mig åt friidrott, men jag slutade med det precis innan studenten. Under gymnasietiden studerade jag teknik, vilket väckte mitt intresse för ingenjörsyrket. Under mitt sabbatsår hade jag möjligheten att resa och göra tekniksprånget, vilket innebar betald praktik i fyra månader. Det gav mig chansen att utforska ingenjörsyrket ännu mer och det var då jag bestämde mig för att detta var vad jag ville satsa på.

Jag valde att studera på Chalmers till högskoleingenjör inom ekonomi och produktionsteknik och senare tog jag en masterexamen inom entreprenörskap och affärsutveckling. Under min studietid fick jag även möjligheten att åka på utbyte till Seoul i Sydkorea. Jag var aktiv i flera olika föreningar och kommittéer under min tid på Chalmers. Ett av mina engagemang var i CHARM, Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, där jag fick möjlighet att träffa flera företag, inklusive GKN Aerospace. Det var där mitt intresse för företaget började växa.

Ett år senare, vid CHARM-mässan, hade jag ytterligare samtal med representanter från GKN Aerospace och insåg att deras traineeprogram erbjöd det upplägg jag sökte. Det inkluderade möjligheter att arbeta inom olika delar av företaget och även möjligheten att arbeta utomlands. Jag ser verkligen fram emot att lära känna företaget bättre, fördjupa mig i branschen och även utforska mer om mig själv och vad jag jobba med i framtiden.