Felix Göttfert

Felix Göttfert

Civilingenjör, Materialdesign, Teknisk materialvetenskap.
Kungliga Tekniska Högskolan

Hej!

Jag heter Felix Göttfert, född i råttans år 1996 i den lilla Västerbottniska bruksorten Robertsfors, en riktig pärla vid kusten mellan Umeå och Skellefteå! Till skillnad från de andra traineerna så gick jag inte en teknisk linje i gymnasiet utan samhällsvetenskap, då jag initialt inte hade en tanke på att bli ingenjör.

Efter gymnasiet arbetade jag på ett grå- och segjärnsgjuteri med formtillverkning, blackning, smältning, avgjutning samt truck- och traverskörning. Med tiden blev jag allt mer intresserad av den tekniska aspekten av gjutning och fram för allt metalliska material. Efter två år som gjuterioperatör bestämde jag mig för att studera till Civilingenjör. Först gick jag teknisk-naturvetenskapligt basår vid Umeå universitet och därefter Civilingenjör inom Materialdesign, tidigare känt som Bergsingenjör, vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

När jag närmade mig slutet av min utbildning blev jag intresserad av traineeprogram, som erbjuder en fantastisk möjlighet att rivstarta sin karriär, inte bara från ett ingenjörsmässigt perspektiv utan också från ett personligt. Via TraineeGuiden såg jag att GKN Aerospace sökte traineer till deras Global Graduate Program, och här är jag!

GKN Aerospace är ett otroligt häftigt och spännande företag för en materialingenjör. Att ha möjligheten att arbeta med framtidens material för lättare-, säkrare, och mer hållbara material för applikationer inom flyg- och rymd.

Ha det bäst!

/Felix