Josh Bruggeman

Josh Bruggeman

 

Maskiningenjör vid University of Cincinnati, College of Engineering and Applied Sceince

Hej Allesammans

Mitt namn är Josh och jag föddes 1992 i Columbus, Ohio. Jag är uppväxt i Columbus fram tills jag flyttade till Cincinnati för att börja på högskolan. Under min uppväxt brukade jag tycka om att sysselsätta mig med idrotter, campa, vandra eller bara umgås med vänner. Jag var medlem inom Boy Scouts of America under grundskolan och gymnasiet, där jag tillslut mottog utmärkelsen Eagle Scout. Jag utövade även flera olika idrotter under min uppväxt, allt från fotboll, amerikansk fotboll till ultimate frisbee. Ultimate frisbee var den idrotten jag fortsatte med, vilket gav mig möjligheten att få resa runt hela landet i olika tävlingar under min högskoletid för att tävla mot andra högskolor.

Jag studerade på University of Cincinnati för att ta min Bachelor examen som Maskiningenjör. Jag har länge haft ett stort intresse för teknik och naturvetenskap, vilket fick mig att läsa till maskiningenjör, eftersom det öppnar många dörrar till att arbeta inom flera olika branscher. En av de största fördelarna med att studera på University of Cincinnati är Co-op programmet, (en utformning när man tar pauser i studierna för att arbeta full tid som ingenjör ute i industrin). I dessa rotationer fick jag möjligheten att använda mina lärdomar från studierna för att skaffa mig erfarenhet från det verkliga livet inom industrin genom att prova på olika roller i företag. Min första praktikperiod genomfördes hos GE Aviation, där mitt intresse för Jet motorer väcktes, vilket förstärkte min dröm om att få arbeta inom flygindustrin. Jag genomförde senare all min praktik hos GE Aviation, vilket gav mig värdefull erfarenhet inom bearbetning, tillverkning, testning och design. Under dessa praktikperioder så fick jag även möjlighet att besöka andra avdelningar inom GE, och träffa chefer för att lära mig mer om deras erfarenheter och lärdomar (väldigt likt de erfarenheter jag får genom GKN´s traineeprogram). Genom mina praktikrotationer fick jag även möjlighet att lära mig operera olika maskiner (t.ex. fräsning, svetsning, vattenjet etc.) bearbeta fixturer, arbeta med tillverkning av HPT med fokus på hälsa och säkerhet, samt arbeta inom design för nya motorprogram.

En av mina favoritperioder av praktiken var att arbeta som designingenjör med heta strukturer på Passport 20 motorn. Jag fick möjligheten att samarbeta med flera av ingenjörerna i mitt team och vara delaktig i deras projekt, t.ex. arbetet med vår egen hårdvara men även olika analyseringsprojekt där vi tittade på konstruktion och omkonstruktion av turbinens centrumram. Jag uppskattade verkligen att arbeta med analyser av renlighet, uthållighet, temperatur etc. men jag upplevde att jag ibland saknade lite av den praktiska erfarenheten från mina andra praktikrotationer. Tiden här gjorde mig väldigt intresserad av att fortsätta min karriär inom flygbranschen och började då leta efter en skarpare roll, så möjligheten att vara del av GKN´s första uppsättning av traineetjänster i Nordamerika passade perfekt.

Jag bor fortfarande i Cincinnati och arbetar numera på GKN anläggningen där. Jag har lärt mig otroligt mycket på mina första 9 månader inom GKN. Trainee programmet har gett mig fantastiska möjligheter att uppleva flera olika avdelningar inom GKN för att förbättra min kunskap som ingenjör. Att kunna bo kvar i Cincinnati har även möjliggjort att jag fortfarande kan vara nära familj och vänner, men även kunna fortsätta att spela ultimate frisbee i lokala ligor. Jag ser med glädje fram emot den internationella rotationen i trainee programmet där jag kommer arbeta i Trollhättan tillsammans med de andra traineerna från de amerikanska anläggningarna.