Emelie Rönnbäck

Emelie Rönnbäck

Emelie Rönnbäck – Lokal trainee

Master inom Maskinteknik, Linköpings Universitet.

År 1992 föddes jag i staden Skellefteå uppe i norr och växte där upp med mina föräldrar och två bröder. Visste inte alls vad jag ville jobba med senare i livet så valde att studera teknik på gymnasiet på grund av dess bredd. Efter dessa tre år var jag fortfarande lika vilsen i vad jag ville bli så jag tog två sabbatsår för att jobba ihop en massa pengar och dra ut på flera resor runt om i världen. Förutom att resa ligger även träning varmt om hjärtat. Har varit en riktig fotbollstjej från ung ålder men tyvärr kom skadorna smygandes och fotbollsskorna lämnades på hyllan vid 20 års ålder, så nu spenderas träningen oftast inne på ett gym.

Visste tidigt att jag ville fortsätta studierna söderut i landet för att prova mina vingar och slutade upp i Linköping där jag pluggade högskoleingenjör inom maskinteknik. Under studietiden har jag även varit aktiv i studiesociala utskottet där vi såg till att studenterna fick deras roligaste studietid ever! När den utbildningen tog slut beslöt jag mig för att fortsätta med en internationell master inom maskinteknik där jag även fick möjligheten att studera en termin utomlands. Då jag älskar att resa och besöka nya ställen blev det en självklarhet och hamnade i Melbourne, Australien.

Examen kom med stormsteg och jag fick upp ögonen för traineeprogram då det verkade vara en väldigt bra uppstart till arbetslivet. Då jag fortfarande inte är helt 100 på hur mitt drömjobb ser ut är det ett perfekt program då man får prova på flera olika uppdrag på flera olika avdelningar. När sökningar på olika traineeprogram tog sin början fick jag upp ögonen för GKN Aerospace och deras avancerade teknik. Så nu befinner jag mig här i Trollhättan, ännu längre bort från min hemstad och ett nytt äventyr har tagit sin början.

Är väldigt spänd och förväntansfull på vad detta program kommer att erbjuda och den personliga utvecklingen jag kommer att få. Lets do this!!