Moa Lubell

Moa Lubell

Moa Lubell – Lokal Trainee

Civilingenjör Maskinteknik, Kvalitets- och verksamhetsutveckling.
Chalmers Tekniska Högskola.

Hejsan,

Mitt namn är Moa och är 26 år gammal. Jag kommer ursprungligen ifrån Örebro, hjärtat av Sverige. Där har jag växt upp tillsammans med min mamma, pappa och äldre syster. Sedan liten har jag alltid haft ett stort intresse för musik då jag gått på musikskola, spelat piano och fiol samt medverkat i olika körer. Tyvärr så har detta intresse lagts en aning åt sidan då tid lagts på annat istället, bland annat studier.

Under min gymnasietid studerade jag Samhäll, en inriktning som jag kände direkt inte passade mig. Jag bestämde mig dock för att ta studenten utan att byta linje och istället gå ett tekniskt basår på Örebro Universitet för att få behörighet till en ingenjörsutbildning. Jag tog studenten 2015, ett år senare än min årskull då jag mellan första och andra gymnasieåret åkte till USA i ett år som utbytesstudent. Det var ett otroligt givande och spännande år där jag bland annat tävlade i showchoir, provade cheerleading samt firade jul och nyår i Mexiko.

Efter basåret i Örebro blev Göteborg och Chalmers Tekniska Högskola mitt hem. Jag började på civilingenjörsprogrammet inom maskinteknik med anledning av att jag vill få en bred grund då jag inte ännu visste vad jag var intresserad av. Jag valde sedan att läsa en master inom kvalitets- och verksamhetsutveckling för att fördjupa min kunskap inom olika förbättringsmetodiker. Under min tid på Chalmers engagerade jag mig mycket i studentkårens verksamhet. För mig som nyinflyttade till Göteborg var det en mycket bra möjlighet för mig att träffa nya vänner och utvecklas som person. Jag lärde mig mycket om vad det innebär att jobba i olika grupper och ta ansvar.

När det blev dags för mig att söka jobb kände jag mig väldigt förvirrad. Många runt omkring mig visste exakt vad de ville jobba med, medan jag inte hade någon aning. Därför sökte jag mig mot olika traineeprogram. Jag hade en konversation med en tidigare trainee på Chalmers arbetsmässa vilket gjorde mig intresserad av traineeprogrammet som GKN Aerospace erbjuder. Jag kände att GKN Aerospace var ett väldigt spännande företag med många spännande utmaningar för framtiden, ett företag som jag ville bli en del av. Även upplägget på programmet tilltalade mig och jag ser nu fram emot de kommande åren.