Oskar Westerlund

Oskar Westerlund

Civilingenjör, Automation och Mekatronik, System, Reglerteknik och Mekatronik.
Chalmers Tekniska Högskola

Hej! Jag heter Oskar Westerlund, är 26 år och är från Trollhättan. Tidigt under min uppväxt introducerades jag till sporten badminton, vilket kom att bli mitt kall i livet de kommande 16 åren. Till och med till den nivån att jag tog tre sabbatsår för att spela badminton professionellt. Nu när jag är för stel och gammal för att spela badminton ägnar jag mig åt andra intressen istället, såsom motorcyklar, segling, golf och vågsurfing.

Ett intresse för teknik har jag haft sedan barnsben, vilket kanske kommer från mitt motorintresse. Efter mina tre sabbatsår kom det då naturligt att plugga till ingenjör, närmare bestämt civilingenjör inom Automation och mekatronik på Chalmers. Kandidaten var bred med kurser i allt från programmering till mekanik. På mastern inriktade jag mig mot kontrollsystem och sensorfusion. Under min studietid på Chalmers engagerade jag mig i en arbetsmarknadsförening, där jag hade rollen som projektledare för ZMART-mässan. Det var en givande erfarenhet där jag fick möjlighet att ta ledarrollen och organisera evenemanget. Ett intresse för ekonomi och företagsutveckling drev mig att fatta beslutet att söka och slutföra en kandidatexamen inom företagsekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg under den aktuella perioden. Min nyfikenhet för att utforska världen ledde mig till att göra en utbytestermin i Skottland. Det var en möjlighet att fördjupa mina kunskaper och samtidigt uppleva en annan kultur. Fick även möjlighet att testa den berömda friterade marschokladen, en unik smakupplevelse.

När man är från Trollhättan så känner man till GKN, men det var inte förrän under Chalmers-tiden jag fick reda på att de hade ett traineeprogram. Jag såg det som det som en unik möjlighet att utforska olika positioner inom en imponerande industri och ett etablerat företag som GKN. Nu när jag är här ser jag fram emot spännande utmaningar och mycket lärande inom den intressanta industrin med stora framtidsperspektiv.

Hoppas vi ses.