Linus Einarsson

Linus Einarsson

Linus Einarsson – Lokal Trainee

Maskiningenjör, Produktutveckling. Högskolan Väst
Industriell Ekologi, Energi och Miljöteknik
. Chalmers Tekniska Högskola

Mitt namn är Linus, är 25 år och kommer från Trollhättan. Jag växte upp på ”rätt” sida av älven, det vill säga på gräddhyllan Strömslund (lokala vet). Som yngsta syskonet bland två bröder var min uppväxt fylld av äventyr och kanske främst fotboll där jag tog positionen som målvakt i Trollhättans BoIS. När väl fotbollskarriären var lagd åt sidan fortsatte jag med ett annat av mina intressen, främst SAABar av äldre rang samt motorcyklar som modifieras och renoveras.

Med ett starkt intresse för teknik så valde jag att gå Industritekniska programmet på Nils Ericsongymnasiet även kallat GKN gymnasiet. Från diverse praktikplatser, varav verktyg, sporrades mitt intresse att plugga vidare till maskiningenjör på Högskolan Väst. Efter min examen arbetade jag ett år på GKNs verktygskonstruktion följt av att jag påbörjade min master inom Industriell Ekologi på Chalmers. Mastern var i huvudsak inriktad mot energi- och miljöteknik varav mitt examensarbete utfördes på GKN med syfte att analysera livscykeln på fläktblad som reparerats med additiv tillverkning.

Under mitt examensarbete blev jag tipsad av en tidigare trainee att ansöka till traineeprogrammet. Vad som fick mig att välja programmet var möjligheten till att testa på olika roller inom ingenjörsyrket, något som jag tror är viktigt för att trivas och växa som ingenjör.