Joakim Åhman

Joakim Åhman

img_6183

Civilingenjör i Teknisk Fysik, Luleå Tekniska Universitet

Hej! Mitt namn är Joakim Åhman. Jag föddes vintern ’91 och är alltså 24 år gammal. Jag växte upp i Lerum, vilket ligger cirka en kvart inåt landet från Göteborg. Ända sedan jag var så liten att jag inte kommer ihåg det så har jag varit intresserad av teknik, fysik, matematik mm. På gymnasiet valde jag Tekniska programmet, där jag hade turen att få en sann inspiration som lärare i både fysik och matte. Denna inspiration spelade en stor roll och efter ett år av uppehåll/arbete efter gymnasiet så förde intresset mig vidare in på civilingenjörsprogrammet Teknisk Fysik, i Luleå.

Teknisk Fysik är ett väldigt brett program, man läser om väldigt många olika fält inom fysiken, vilket var väldigt bra för jag visste inte riktigt vad jag tyckte var mest intressant. Många områden var intressanta och roliga att läsa om, vissa var pest. Det jag slutligen fastnade för var flödesmekanik, vilket då blev inriktningen på mitt program.

Även fast flödesmekanik blev min inriktning så trivdes jag väldigt bra med bredden som Teknisk Fysik medförde. Jag insåg att bredd är något som tilltalar mig och jag vill väldigt gärna fortsätta bredda mitt synfält. När jag fick nys om traineeprogrammet här på GKN så visste jag därför direkt att det var något jag skulle söka. Så blev det och nu är jag här! Här på traineeprogrammet kan jag utveckla och fortsätta bredda min kunskap. Jag ser fram emot att få lära mig om företaget och jag hoppas att ett par av mina praktikperioder under det kommande året kommer spenderas utanför de tekniska avdelningarna. Teknik är roligt och intressant, men jag vill gärna bredda kunskapen ännu mer och lära mig om företagets verksamhet i stort och lära mig se ”the bigger picture”.

På min fritid är träning ett måste. Jag har utövat många sporter genom mina år och det roligaste är den fysiska delen. Det kanske är därför styrketräning, kampsport och uthållighet är det jag verkar fastna bäst i. Förutom träning så gillar jag film, serier, min motorcykel, människor och att sova.