Arvid Malmström

Arvid Malmström

Arvid Malmström – Lokal Trainee

Civilingenjör teknisk fysik, finansiell modellering
Lunds universitet

Hej allihopa!

Arvid Malmström heter jag och är uppvuxen på landet mellan Uddevalla och Ljungskile, vilket inte är alltför långt bort från det vackra Trollhättan. Uppväxten bestod till stor del av sport där jag under perioder(ofta samtidigt) höll på med fotboll, tennis, friidrott och innebandy. Mot slutet blev det mest fotboll vilket jag satsade på till jag var 18 i Ljungskile SK. Fortfarande finns sportintresset kvar och jag har åkt Vasaloppet två gånger och så även nästa år.

Parallellt med idrotten tyckte jag alltid att matematik och naturvetenskapliga ämnen var väldigt intressant och då blev det självfallet natur på gymnasiet. Där fortsatte matematikintresset och det blev naturligt att läsa teknisk fysik i Lund.

Studietiden i Lund var otroligt rolig, studentlivet varvades med intressanta kurser. Teknisk fysik var en blandning av matematik, fysik och programmering vilket passade mig utmärkt. När det tredje året var över var det dags att specialisera sig och då läste jag kurser inom dataanalys, machine learning och lite finnas vilket gjorde att jag fick specialiseringen finansiell modellering. Parallellt med studierna var jag även engagerad i några av sektionens utskott. Speciellt roligt var det att skriva i sektionstidningen som ingen i slutändan läste.

När studietiden närmade sig sitt slut kollade jag upp några traineeprogram eftersom det verkade som en bra start på arbetslivet. Väl här ser jag fram emot spännande utmaningar och mycket lärande inom en intressant industri med stora utmaningar framför sig.