Niclas Persson

Niclas Persson

img_6232

 

Masterexamen inom Industriell ekonomi med inriktning mot kvalité och verksamhetsutveckling.

 

 

 

 

Jag heter Niclas Persson och jag föddes 1991 i Göteborg. Uppväxt i stadens västra delar och med ett intresse för teknik bar det så småningom fram till att jag en dag stod vid inskrivning på Chalmers. Där blev det först en högskoleexamen inom maskiningenjör sammanvävt med ett år som föreningsaktiv. Min studietid avslutades sedan med en masterexamen inom industriell ekonomi, även den på Chalmers.

Skall jag lyfta fram någon höjdpunkt under min skoltid så skulle det vara mitt förvärv av ett svart bälte i Lean Six Sigma. Att ta detta certifikat var, av en slump, första gången jag kom i kontakt med GKN Aerospace. Förenklat och kortfattat innebär Lean Six Sigma ett arbetssätt för att systematiskt försöka angripa kvalitetsproblem genom att identifiera och eliminera variation. Det som jag finner så givande och roligt med detta är att man spenderar mycket tid nära produkterna och processerna. När folk frågar mig om projektet brukar jag förenklat beskriva det som ett detektivarbete för att söka ledtrådar till varför saker och ting uppstår. För min del fortsatte skolprojektet till ett sommarjobb och även senare ett examensarbete. Detta innebar att jag var långt mer på GKN än vad jag var på plats i skolan år 2014.

Under en tågluff genom Indien 2015 startade vad som idag är mitt största fritidsintresse, nämligen sparande och investerande i aktier. På en nära andraplats är jag även djupt intresserad av att resa och uppleva nya länder. Min flickvän delar detta intresse med mig, vilket leder till att mycket av fritiden hemma går åt att planera och drömma om nya resor och äventyr.

Det bästa med att arbeta på GKN är att man dagligen hänförs av fantastiska processer, och världsledande arbete med kvalitet. För en teknik och kvalité intresserad är denna arbetsplats sannerligen ett mecka. Och om du som läsare också delar dessa intressen så rekommenderar jag dig varmt att följa bloggen för ett händelserikt och spännande år.