Gustav Söderberg

Gustav Söderberg

IMG_1219

B.Sc. Business Administration with specialization in International Business with Master in international Business MIntBus

Välkomna till min personliga presentation. Nedan kommer information som jag hoppas kan få er att känna mig bättre men samtidigt till studenter och framtida studenter att bidra med inspiration.

Det är med stor glädje jag börjar på GKNs trainee program. Min karriär inom GKN började redan 2005 då jag gick deras gymnasieutbildning, dåvarande ägare var Volvo Aero. Jag har sedan -08 Jobbat heltid samt under studietiden på diverse avdelningar.

Mitt namn är som ni redan vet Gustav Söderberg, jag föddes i Värmland men är uppvuxen i Trollhättan. Till Värmland åker jag när jag ska koppla av i stugan och för att jaga, när det väl händer.

Någon gång under gymnasiet började jag få upp intresset för aktier, den världen har senare levt med mig i mina framtida beslut, så som utbildning. Innan jag Började på Linneuniversitetet han jag med värnplikten som amfibie gruppbefäl. Från min tid i värnplikten lärde jag mig vikten av samarbete och en grupps styrka när den samarbetar, och divisen framgång före prestige som fortfarande följer med mig.

Vid val av utbildning som var påverkat av mitt nämnda intresse så föll det naturligt på en utbildning inom företags ekonomi och internationella affärer. Under den tiden han jag med att plugga och jobba i Schweiz och Indien. Läste även min master i Shanghai, kina.

Jag får ofta frågan ”vad innebär det att läsa internationella affärer”, så jag tänkte kort förklara. International Business fokuserar på strategisk planering för en internationell verksamhet och uppfattning av den organisatoriska kapacitet som krävs för internationell verksamhet, inklusive specialiserade funktioner såsom internationell marknadsföring, ekonomi, HR och ledning. Det behandlar givetvis frågor om import och export samt interkulturell kommunikation, allt detta med en särskild inriktning på multinationella företag. Så ni kan garanterat tro mig att jag är mer än nöjd att jobba på GKN där vi har kontor, JV och tillverkning i mer än 30 länder.

Eftersom jag har ett internationellt fokus och intresse så är detta en naturlig väg. Som jag hoppas kunna kombinera med yrkeslivet, Jag ser GKN som en del i det.

Jag har fyra syskon en i USA och jag är morbror/farbror till 3 stycken ungar så ni kan kanske förstå att jag behöver flytta iväg ibland.