Christian Sihvo

Christian Sihvo

IMG_3974Civilingenjör Rymdteknik med inriktning mot Flygteknik
Luleå tekniska universitet

Jag föddes i november 1988 och är uppvuxen i Gråbo, som ligger i Lerums kommun ett par mil utanför Göteborg. Hela grundskolan gick jag i Gråbo, men när det var dags för gymnasiet sökte jag mig ut från den lilla orten och hamnade på dåvarande GTG (Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium) ute på Volvoområdet i Torslanda. Där läste jag ett specialdesignat industritekniskt program med högskoleinriktning och specialisering mot projekt och ekonomi. Redan under min tid på gymnasiet väcktes mitt intresse för flygindustrin efter ett antal presentationer av dåvarande Volvo Aero. När det sedan var dags för val av vidareutbildning föll det sig naturligt att välja Rymdteknik vid Luleå tekniska universitet (LTU) då jag hade ett stort intresse för flygteknik och rymdteknik i allmänhet.

Under min tid vid universitetet jobbade jag extra vid Volvo personvagnar då det var sommar eller dags för att hälsa på familjen i Gråbo, vilket gjorde att jag konstant hade kontakt med industrin. Under min tid i produktionen och vid logistikavdelningen insåg jag att min framtid inte ligger där, utan mer mot produktutveckling och framtiden.

Efter ett halvår studier av mer avancerade kurser vid Monash University i Melbourne Australien var det dags att leta examensarbete. Redan då var intresset för dåvarande Volvo Aero stort och det var givetvis där jag sökte. Dock fick jag en annan anställning som restaurangchef i Luleå samma dag som jag fick svar att jag faktiskt fått exjobb, vilket gjorde att jag var tvungen att tacka nej till exjobbet.

När mitt år som restaurangchef var över gick jag ut på jakt efter examensarbete igen och fann detta på Volvo personvagnar. På deras avdelning för Aeroakustik arbetade jag med att reducera genereringen utav vindljud ifrån olika geometrier. Bara ett par veckor in i examensarbetet fick jag höra att ansökningen till GKNs traineeprogram var öppen och jag tvekade inte en sekund på att skicka in min ansökan. Efter en rigorös och stundtals väldigt intensiv uttagning fick jag tillslut ett samtal, under lunchrasten på Volvo, där jag fick möjligheten att få börja arbeta på en av Sveriges kanske häftigaste arbetsplatser. Givetvis tvekade jag inte den gången heller, jag sa ja direkt!

Då jag har studerat i norra delarna utav Sverige och på Sveriges kanske coolaste campus, i Kiruna, faller det sig inte helt förvånande att jag har ett stort intresse för skid och snowboardåkning. Jag åker gärna utför, både i och utanför pisten, och gärna så snabbt som möjligt. Extremsporter över lag ligger väldigt varmt om hjärtat då jag även har ett stort intresse av topprepsklättring och dykning. Musikmässigt så är det främst svensk melodiös metal som gäller, men även en del 80-tals rock slinker in emallan varven. Om tillfälle ges tar jag gärna möjligheten att resa runt och få uppleva andra platser, länder och kulturer då även detta är ett av min absolut största intressen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.