Elin Lindberg

Elin Lindberg

Civilingenjör, Industriell Ekonomi, Industriell Logistik
Luleå Tekniska Universitet

Tjena!

Mitt namn är Elin Lindberg och jag är född under tidig höst 1995 i Piteå, Norrbotten, där växte jag upp med ”riktiga” vintrar och tron att sommarnätter alltid är långa och ljusa. Mina tidiga år i denna stad, som i stora dra kretsade kring pappersbruk, ledde mig att börja plugga på Luleå Tekniska Universitet (LTU). Ja, det var alltså möjligt att flytta ännu mer norröver.

Min tid på LTU kan med ett enkelt ord beskrivas som: Engagerad. Engagerad i plugget då jag är utbildad civilingenjör inom Industriell ekonomi, med en teknisk profil inom Bygg- och anläggningssystem och en inriktning inom Industriell logistik. Engagerad inom sektionen där jag suttit i styrelsen som Sociala enhetens ordförande. Engagerad gällande studentlivet där jag flertalet år jobbat ideellt på skolans egna nattklubb. Var även engagerad i nolleperioden där jag agerat fadder/phösare men även suttit med och planerat en hel nolleperiod från början till slut. Med andra ord har min tid på universitet varit fullt av spännande lärdomar och erfarenheter i olika former.

Efter studierna visste jag sedan länge att jag ville börja min arbetskarriär genom en Traineetjänst, gärna med möjligheten att göra en rotation utomlands. Var även redo att pröva mina vingar utanför Norrbottens gränser så jag valde att enbart söka jobb söder om Gävle. Då många äldre studenter från LTU börjat Traineetjänsten på GKN i Trollhättan visste jag att denna möjlighet fanns. Tjänsten lockade och såg lovande ut så nu sitter jag här i skrivande stund, som 1 av 7 nyanställda Traineer i Trollhättan.

Mina första månader i staden har varit bra och visar på potential, däremot är jag fortfarande osäker på vad jag kommer tycka om de södra ”vintrarna”.

Ha de bra tills vi hörs nästa gång

// Elin Lindberg