Emily Chen

Emily Chen

Emily Chen – lokal trainee

Civilingenjör Rymdteknik, Flygteknik
Luleå Tekniska Universitet

Hej alla goa läsare, Emily Chen heter jag! Föddes i hösten 1994 och är uppväxt i Göteborg. Under hela min uppväxt har ofta jag rest till Asien med familjen för att hälsa på mina släktningar. Därför har jag utvecklat ett stort intresse och fascination över flygplan och även rymdraketer. Detta var även anledningen till att jag bestämde mig för att flytta till norra Sverige och studera till Civilingenjör i rymdteknik med inriktningen flygteknik på Luleå tekniska universitet. Under mina studier har jag fått otroligt mycket kunskaper som täckte min nyfikenhet men även förstärkte mina intressen. Det rörde sig om allt från matematik till jetmotorer och programmering. Utbildningen har också väglett mig att utöka mitt personliga nätverk och träffa människor från olika håll i världen, vilket är något som jag älskar.

Med min asiatiska bakgrund har jag alltid tyckt det är spännande att uppleva olika kulturer och få se världen från olika perspektiv. Därmed åkte jag på utlandsstudier på Nanyang Technological University i Singapore under hösten 2017. Där ökade min kärlek till matlagning, vilken blivit en av mina växande hobbies bredvid mitt långvariga dansintresse.

Direkt efter detta spännande halvår, deltog jag 1-årig studentprojekt BEXUS, i parallellt med mina studier. Projektet var drivet av bland annat Rymdstyrelsen, DLR och ESA. Det innefattade att bygga ett forskningsinstrument, där jag och tillsammans mitt team TUBULAR byggde ett återanvändbart gas-sampling-system för insamling av växthusgaser i stratosfären. Redan under projekts gång var jag motiverad att utföra mitt examensarbete under något flyg eller rymd relaterad företag.

Detta blev slutligen GKN Aerospace Sweden där jag hade uppgiften att ta fram och föreslå nya metoder för beräkning av termiska laster i kaviteter i en rymdturbin. Under exjobbsperioden blev jag väl bemött, uppmuntrad och inspirerad av kollegorna, vilket ledde till att det var ett solklart mål att söka till traineeprogrammet.

Här och nu har jag blivit en av de deltagarna för Trainee 19/21 och påbörjat mitt livs nästa kapitel. Jag ser framemot att får fortsätta utveckla och skapa de nya möjligheterna inom detta företag med denna underbara trainee-grupp. Inte minst också även knyta nya kontakter och vänner från olika ändar av världen. Det kommer tveklöst bli enormt kul och lärorikt!