Michael Rorapaugh

Michael Rorapaugh

 

Aerospace Engineering, University of Cincinnati

Hej

Mitt namn är Michael Rorapaugh. Jag föddes i januari 1993 i Columbus, Ohio där jag spenderade stora delar av min uppväxt tills vi flyttade till Cleveland lagom till att jag började gymnasiet. Under min uppväxt kunde man oftast se mig göra två saker, hålla på med olika idrotter eller sätta ihop modell-raketer i trädgården. Det var här någon gång som mitt stora intresse för rymd- och flygplans-industrin föddes. Jag gillar även att spendera min fritid med vandring, kajakpaddling och löpning.

Jag valde att läsa på University of Cincinnati (UC) i Cincinnati, Ohio, där jag studerade Aerospace engineering. Jag valde att studera där för att de hade unika möjligheter till samarbetsprogram med industrin. Efter första året av studier fanns möjligheter att arbeta ute i Aerospace industrin varannan termin. Det var en fantastisk möjlighet att skaffa mig erfarenhet från industrin under tiden som jag studerade. Den praktikperiod som jag värdesätter mest var när jag fick vara på University Combustion Research Lab. Detta är ett labb som är sponsrat av universitetet där elever genomför forskning för GE genom att analysera förbränningsegenskaper hos deras nya motorer. De arbetar även med förberedelserna för FAA-brandcertifiering för motorkomponeneter. Under min tid på labbet hade jag förmånen att kunna delta i några av dessa certifieringar för företag som Boeing, GE och Parker & Hannifin.

En annan fantastisk erfarenhet från min tid på Universitetet var mitt Senior Capstone projekt. En klasskamrat och jag designade ett modellflygplan som skulle klara av att lyfta så mycket vikt som möjligt med förutbestämda begränsningar för design och tillåtna material. Det resulterade i ett plan som vägde 3,1 kg och med en bärkraft av 15,9 kg extra last. Vi använde detta flygplanet i flygplanstävlingen Society of Automotive Engineer (SAE) där vi hamnade på en andra plats, tätt bakom ett lag från Brasilien.

I nuläget bor jag i Hartford, Connecticut, där jag arbetar för GKN Aerospace New England (GANE). GANE består av 3 stycken anläggningar inom New England området, som alla är unika. GANE producerar ett flertal olika delar, bland annat delar till Fan Case och TEC:ar. GKN`s traineeprogram har öppnat enormt många möjligheter för mig att få uppleva otroliga händelser och införskaffa mig massor av värdefull erfarenhet. Jag ser verkligen fram emot fler fantastiska upplevelser här i Nordamerika och under min utlandspraktik i Sverige!