Dennis Persson

Dennis Persson

IMG_1270

Mastersexamen inom industriell ekonomi med inriktning mot Innovationsledning

Kul att ni hittat hit. Jag heter Dennis Persson och är 26 år gammal. Storken levererade mig den 18 augusti 1989 till en liten ort vid namn Vara som är placerad på den underbara Västgötaschlätten. Här växte jag upp och gick även senare elteknikprogrammet på det lokala gymnasiet.

Efter gymnasiet arbetade jag ett år som elektriker tills intresset för fortsatta studier väcktes och jag ville fokusera på något helt annat. Dock saknade jag behörighet för att studera till ingenjör så jag läste ett tekniskt basår på Högskolan Väst i Trollhättan. Där blev jag sedan kvar i ytterligare tre år på programmet Industriell Ekonomi. Men än hade jag inte tröttnat på att studera och kände behovet att ytterligare specialisera mig inom ett visst område, då ansökte jag till mastersprogrammet, Management and Economics of Innovation på Chalmers med fokus på innovationsledning. Under mina två sista år på Chalmers hann jag även besöka och studera i New York, vilket var en fantastisk upplevelse och erfarenhet.

Jag har alltid varit intresserad av flygplan och dess utveckling och därför var GKN Aerospace i Trollhättan ett självklart val. Men min resa till skillnad från de andra traineernas kommer se lite annorlunda ut då jag istället är deltagare i det internationella traineeprogrammet (mer information kommer att ges via bloggen). Detta är också betydligt längre med 3-5 års utlandstjänst där möjlighet ges att jobba inom GKNs samtliga verksamhetsområden (Aerospace, Driveline, Landsystem och Powder Metallurgy). Men min ambition är givetvis att återvända till GKN i Trollhättan efter avslutat program.

När jag inte jobbar gillar jag att lyfta skrot, umgås med vänner, läsa om aktier och självklart spendera tid med min flickvän. Följ mig gärna på Aerobloggen för mer information och upplevelser från traineeprogrammet.