Daniel Pelvén

Daniel Pelvén

danielpelven

Civilingenjör inom industriell ekonomi från Chalmers tekniska högskola

Nyligen utexaminerad civilingenjör med fäbless för innovation och utveckling. Född och uppvuxen i Köping där mina intressen för idrott, teknik och ekonomi grundlades. Dessa intressen har haft inflytande över mina vägval genom livet, och fick mig bland annat att flytta till Göteborg för att studera industriell ekonomi på Chalmers. Under min tid på Chalmers hann jag utöver litterära djupdykningar även med att utveckla mina kulinariska färdigheter samt springa ett antal göteborgsvarv.

Efter att ha avlagt min kandidatexamen från Chalmers fick jag under ett års tid möjlighet att leva den amerikanska drömmen. Året innefattade projekt i Kalifornien, Georgia och Utah samt studier på Stanford University och UC Berkeley. Under min tid i USA utvecklade jag en förkärlek till landet i allmänhet och naturen i synnerhet. Nationalparken Yellowstone är alltsedan jag besökte den en av mina absoluta favoritplatser då den på ett utomordentligt sätt erbjöd möjlighet att kombinera mina intressen för friluftsliv och fotografi.

Efter min tid i USA flyttade jag till Japan, och mer specifikt till Tokyo, för att studera och arbeta. Studera gjorde jag vid The University of Tokyo, medan jag arbetade vid den svenska ambassadens kontor för vetenskap och innovation. Under året lät jag mig fascineras av den japanska kulturen och passade även här på att hänföras av landets natur. Naturen upplevdes allt som oftast med ett par joggingskor på fötterna och karta i händerna, då jag har en passion för löpning och framförallt trail running.

Nu ser jag fram emot nya äventyr i GKN-koncernen och hoppas att både mina erfarenheter och intresse för teknik och utveckling skall komma till nytta.