Anna Lind

Anna Lind

Anna_bild2

Civilingenjör Kemiteknik med fysik
M
aster inom fluiddynamik (Applied Mechanics)
Chalmers Tekniska Högskola

 

Jag föddes år 1988 i Göteborg men är uppväxt på Bästkusten i Stenungsund. Inför mitt sjunde skolår flyttade familjen till Stora Höga och jag bodde även där under gymnasietiden. På gymnasiet läste jag naturvetenskap och tyckte att matematik, kemi och fysik var de roligaste ämnena. Efter gymnasiet tog jag studieuppehåll ett år och jobbade upp en ruskig studiemotivation inför vidare studier. När det väl var dags för att söka till högskola fanns den ultimata utbildningen för mig på Chalmers, nämligen Kemiteknik med fysik.

Under mitt tredje år på Chalmers flyttade jag in till Göteborg och bytte med det sommarjobb från laborant i Stenungsund till driftstekniker på oljeraffinaderi i Göteborg. De kommande två somrarna tillbringade jag med rörtången i högsta hugg klättrandes på oljetankar och rattandes på ventiler. I mina arbetsuppgifter ingick även att pyssla om de många stora pumparna på arean och det var här mitt intresse för turbomaskiner började ta form.

Efter kandidatexamen valde jag en master i maskinteknik för att inrikta mig mot fluiddynamik och bli beräkningsingenjör. Utbildningen innehöll spännande kurser som exempelvis gas turbine technology och som öppnade upp mina ögon för flygindustrin. Mitt nyvunna intresseområde tog mig hit till GKN Aerospace för exjobbande. Våren 2013 tillbringade jag i Trollhättan med att studera luftflödet kring en ny typ av propellerblad designat för open rotor-motorer, och jag trivdes väldigt bra i den inspirerande miljön. Jag kände snabbt att jag gärna ville stanna på företaget, få fortsätta jobba med den fascinerande tekniken och utveckla flygintresset som fötts. Därför skickade jag iväg en ansökan till traineeprogrammet och tänka sig, det gick vägen!

På fritiden tycker jag om att vara ute i naturen och vandrar gärna i fjällen. Musik är också ett stort intresse, jag har spelat tvärflöjt i flera år och lyssnar på allt från klassiskt till hiphop. Att resa har alltid varit en stor del av mitt liv och jag försöker komma iväg åtminstone ett par gånger per år för att få perspektiv på tillvaron, uppleva nya platser och träffa nytt folk. Ett intresse som ju blir väl tillgodosett under traineeprogrammet. För övrigt är jag en potatisätare av rang och avnjuter den fantastiska knölen i alla dess former.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.