Philip Simonsson

Philip Simonsson

Philip Simonsson – Global trainee

Civilingenjör inom Maskinteknik med inriktning mot Tillämpad mekanik samt Marinteknik, Chalmers tekniska högskola

Hej kära läsare! Philip heter jag, och är idag en av deltagarna i GKN’s internationella traineeprogram (IGP). Men vem är jag?

Strax innan sommaren, 21 maj 1992, föddes en stilig kille vid namnet Philip Simonsson. Mitt äventyr började i Västra Götaland, där jag växte upp i metropol Grimsås (med strax över 700 invånare), orten med minigolf och fotboll nära hjärtat. Har alltid haft ett stort naturligt driv och nyfikenhet, där mycket runtom mig alltid varit fascinerande. Men som yngst i kullen hemma, då alla mina syskon har valt att etablera sig inom samhällsvetenskapliga ämnen och yrken, kände jag spänningen och utmaningen av att själv välja min egen väg och då ta språnget till naturvetenskap och teknik. Denna tanke förde mig sedan vidare i nästa stora kapitel av mitt liv, in på civilingenjörsprogrammet i Maskinteknik på Chalmers i Göteborg.

Maskinteknik omfattar så väldigt mycket – så pass mycket att namnet är vilseledande. Här fick jag möjlighet att läsa allt ifrån ekonomi, logistik, organisationsteori till mer tekniska ämnen som tillverkningsprocesser, materialteknik och mekanik etc. Men utöver det tekniska, har jag ett stort intresse för språk, resor och att träffa nya människor. Dessutom, när jag har en stund över, spelar jag även piano och försöker lägga så mycket tid som möjligt på familj och vänner, utöver mitt intresse för träning och hälsa.

Tanken av att kunna driva igenom alla mina intressen inom teknik, språk och kultur drev mig först mot den marina sektorn och till en master inom Marinteknik, då jag gärna vill testa vattnet med att jobba utomlands. Allt för att sedan hamna i fallgropen och låta kunskapstörsten fortsätta driva mig mot ännu en master inom Tillämpad mekanik, för att ytterligare vidga mina vyer mot flyg- & rymdindustrin. Kort därefter fick jag möjligheten att göra mitt examensarbete hos GKN Aerospace Engine Systems i Trollhättan, där jag fick nöjet att få inblick i företaget och få umgås med drivna, målmedvetna och framförallt härliga människor.

Här och nu påbörjas nästa stora kapitel, där jag nu en av deltagarna i GKN’s internationella traineeprogram (IGP). Programmet sträcker sig över hela GKN koncernen, där jag nu inleder med 6 månader i Trollhättan, och sedan får möjligheten att fortsätta ta sig an nya utmaningar samt roller i arbetslivet och samtidigt få tillfälle till att träffa människor över världens alla hörn. Det är så otroligt spännande att få denna möjlighet och resan under denna tid kommer tveklöst bli enormt kul och lärorikt!