Marcus Bohlin

Marcus Bohlin

Marcus Bohlin – Lokal trainee

Civilingenjör Maskinteknik, Produktutveckling.
Chalmers Tekniska Högskola

Jag heter Marcus Bohlin och kommer ifrån Grebbestad där jag växte upp med mina föräldrar och tre småsyskon. Min uppväxt ägnades till största del åt hockey, vilket har haft en otrolig påverkan på vem jag är idag. Det lärde mig även från en tidig ålder att vara en lagmedlem både i med och motgångar. Utöver hockeyn har jag ett stort intresse för segling och båtliv vilket är ganska naturligt när man är uppväxt på kusten.

Efter studenten tog jag värvning i försvarsmakten och var anställd i två år som spaningssoldat och båtförare i 132 Säkerhetskompani Sjö i 1a Amfibiekåren. Jag fullkomligt älskade tiden i försvarsmakten och där fick jag stor nytta av mina erfarenheter av lagarbete samtidigt som jag fick testa mina personliga gränser och utveckla mitt ledarskap. Efter ett tag insåg jag dock att karriärmöjligheterna inom försvarsmakten var begränsade och jag sökte därför till universitetet.

Det blev Chalmers tekniska högskola och ett civilingenjörsprogram inom maskinteknik, vilket passade mig alldeles utmärkt då det var en utmanade och bred utbildning. Min kandidat avslutades med ett arbete om elektriska flygplan och deras potential vilket var första gången jag kom i kontakt med flygindustrin. Jag läste även en master inom produktutveckling med fokus mot produktion. Under första terminen på mastern fick jag möjligheten att läsa på University of Minnesota vilket var något av det roligaste jag någonsin gjort. I Minnesota fick jag utöver att träffa massa nya människor en förståelse för hur man ser på ingenjörsyrket i USA samt erfarenhet av att jobba i och leda multikulturella projektgrupper.

Tiden på Chalmers var mycket givande och utöver studierna ägnade jag mycket tid åt universitetets hockeylag där jag hade ett par olika förtroendeuppdrag. Jag jobbade även på Volvo Cars vilket gav mig en förståelse för hur produktion och ingenjörsarbete fungerar i praktiken.

Med min bakgrund inom försvarsmakten och mitt intresse för försvarsindustrin gjorde GKN till en mycket attraktiv arbetsgivare för mig. Jag lockades att söka till traineeprogrammet eftersom jag ansåg att det gav en ypperlig möjlighet att testa på olika avdelningar och arbetsuppgifter innan det är dags att bestämmer sig för exakt vad det är jag vill arbeta med samt att möjligheten att arbeta utomlands ges.