Per-Emil Svensson

Per-Emil Svensson

Civilingenjör, Industriell Ekonomi, Maskinteknik och hållbar produktinnovation.
Blekinge Tekniska Högskola

Hej, låt mig presentera mig själv!

Mitt namn är Per-Emil Svensson och jag är uppvuxen i den lilla skånska staden Båstad, där jag hade möjlighet att njuta av naturen och en aktiv livsstil. Uppväxten har ägnats mycket åt havsaktiviteter, men även bilar, golf och diverse skidresor.

Min akademiska resa ledde mig till Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona, där jag studerade till civilingenjör inom industriell ekonomi med en specialisering inom maskinteknik. Kombinationen mellan ämnena har för mig varit väldigt spännande. En produkt behöver inte bara framställas, den behöver även ha en lämplig affärsmodell.

Ett minnesvärt ögonblick under mina studier var mitt fjärde år, när jag hade möjlighet att göra ett utbyte i den fantastiska Italienska staden Milano. Där fick jag träffa många trevliga människor, men givetvis även ta del av den goda maten och den härliga kulturen.

Under mitt femte och sista år på högskolan fick jag möjlighet att genomföra ett projekt vid Stanford University i USA. Där utvecklade jag, tillsammans med en grupp drivna människor en produkt till Volvo Ce & Volvo Trucks. Utöver detta fick jag uppleva den speciella arbetskulturen i Silicon Valley samt skapa vänner för livet.

Mycket av det jag nu nämnt ledde mig till GKN Aerospace. Jag ville helt avgjort gå ett Global Graduate program, men givetvis inom en intressant industri. Det här programmet checkade alla boxar och som tur är fick jag möjligheten att delta.

Nu ser jag fram emot nya utmaningar och jag är spänd över att vara en del av GKN Aerospace. Det ska bli kul att se olika delar av verksamheten, men framförallt att träffa nya människor samt utvecklas tillsammans med mina trainee-kollegor!

Hoppas vi ses!

Vänliga hälsningar,

Per-Emil Svensson