Birmingham

Birmingham

Lördagen började med en shoppingtur på stan i Birmingham centrum, där det även var julmarknad.

Shopping i Birmingham

Efter några timmar på stan, så kom regnet och då gjorde vi som alla britter gör; vi gick till puben. Där passade vi på att äta lunch innan vi skulle iväg på premier leauge match mellan Aston Villa och Arsenal. Det roliga var att på samma pub som vi var, samlades även Arsenals fan vilket bidrog till en hög stämning i lokalen. Extra glad var Martin som själv är ett Arsenal fan.

Lunch på puben

Vi tog sedan tåg ut till Villa Park (Aston Villas hemmaarena). Det var mycket folk på plats i den stora arenan, vilket bidrog till en bra stämning på läktaren. För att göra en 90 minuter lång historia kort, så slutade matchen 0-0, så det var ingen höjdarmatch vi såg men det var en kul upplevelse!

Aston villa vs Arsenal på arena Villa Park

 

 

På söndagen bestämde vi oss för att åka till Stratford-upon-avon, vilken är staden där Shakespeare tillbringade större delen av sitt liv. På vägen stannade vi på Subway där vi åt lunch.

Lunch på Subway

Efter lunch besökte vi huset där Shakespeare föddes. Då vi hade begränsat med tid, bestämde vi oss dock för att inte gå in. På gatan utanför huset pågick en marknad, och där passade Martin och Fredrik på att förhandla en bra deal på ost.

Shakespears födelsehem
Martin och Fredrik förhandlar fram ett bra pris på ost;)

  

 

 

 

 

 

Stratford-upon-avon var en riktigt mysig stad som jag tror gör sig bäst på sommaren. Hit åker jag gärna igen. Därefter satte vi kurs söderöver för att besöka det berömda Stonehenge.

Besök vid Stonhenge
Stonehenge

    

 

 

 

 

Stonehenge uppfördes 3000 år f.kr., och är som ni förstår riktigt gammalt! Ganska coolt att människor släpade hit dessa stora stenblock på den tiden, och man vet inte än idag varför man byggde den men teorierna är många.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.