Dundret, skidhelg!

Dundret, skidhelg!

Förra veckan var vi, som ni kanske redan läst om, i Luleå och Kiruna. I samma veva passade vi på att även spendera helgen uppe i norr, i mina hemtrakter. På lördagen begav vi oss mot Gällivare och Dundret, ett fjäll med både skidanläggning för utförsåkning och längdskidåkning. Här kan man åka i samma spår som Marcus Hellner och Charlotte Kalla svettats i.

Dundret har varit värd för världscupen i både längdskidåkning och alpint (tyvärr inte den helgen vi var där). Men det är ett tecken på att det är tuffa spår. Jag har tidigare besökt Dundret vid världscupen i längdskidåkning. Här är några bilder för inspiration. Tävlingen har sin start och avslutning i Hellnerstadion, vilket inte kan vara annat än en succé för Marcus Hellner!

Stafett bild3bild1 

 

 

 

 

Vi i traineegruppen ville naturligtvis inte vara sämre. De flesta av oss spände på oss skidorna för ett trevligt träningspass och frisk luft. Inspirerade av vad vi tidigare sett på TV susade vi fram i de nypreparerade spåren.  Fantastiskt skidväder för en januarihelg. På lördagen höll vi oss på skogsnivå men på söndagen tog nästan alla en topptur till Dundrets högsta punkt, där man kan se upp till en elftedel av Sveriges yta vid bra väder. 

 ClaireHenrik

Fredrik Hanna o Fredrik Åke på toppen

 

Ett svar på ”Dundret, skidhelg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.